Arhiv: Trikrat zlato za inovatorje iz SAŠA regije


21. september 2016

V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) na Brdu pri Kranju podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem. Med prejemniki 14 zlatih priznanj so tudi inovatorji BSH Hišnih aparatov iz Nazarij in Gorenja iz Velenja.

14 zlatih, 21 srebrnih in 5 bronastih priznanj je rezultat nacionalnega finala, v katerem je na regionalni ravni sodelovalo 182 inovacij in 768 inovatorjev. Priznanje GZS za najboljše inovacije na nacionalni ravni predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji.

»Prepričan sem, da je Slovenija dežela inovatorjev,« je dejal predsednik GZS Marjan Mačkošek na podelitvi in dodal, da »nimamo časa, da bi počivali na lovorikah. Če smo danes dobri, moramo biti jutri še boljši! Da bomo vsaj ostali konkurenčni, če že ne povečali svojih primerjalnih prednosti in svoje pozicije na trgu. Brez inovativnosti napredka ne bo. Ne za posamezno podjetje, pa tudi ne za družbo kot celoto.«

Prejemniki zlatih priznanj so svoje inovacije predstavili na poseben, kreativen način – v obliki 3-minutnega govora v angleškem jeziku. Na ta način so se predstavili ne le slovenski, temveč tudi tujim javnostim. V ta namen so bili na dogodku prisotni tudi predstavniki 15 tujih diplomatsko konzularnih predstavništev, ki pokrivajo Slovenijo. Hkrati so nekatera slovenska veleposlaništva v tujini neposredno prenašala podelitev na Brdu.

V letošnjem letu projekt nagrajevanja inovativnosti poteka v partnerstvu z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Javno agencijo SPIRIT Slovenija. Skupaj osredotočamo napore v dobrobit inovacij slovenskih podjetij ter podporo pri njihovem nastopu na mednarodnih trgih.

Inovatorji BSH Hišnih aparatov so prejeli zlati priznanji za popolnoma avtomatski kavni aparat EQ.9 in kompaktni kuhinjski aparat MultiTalent 3, inovatorji Gorenja pa za pralni stroj Panasonic AutoCare. Omenjeni rezultat potrjuje, da se gospodarstvo SAŠA regije uvršča med najbolj inovativna na območju Slovenije.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.