Arhiv: Razvojna konferenca: Digitalizacija – priložnost za SAŠA gospodarstvo

 

Digitalizirati poslovanje ali ne - to ni več vprašanje, vprašanje je le, kdaj in kako jo bo posamezni gospodarski subjekt vpeljal v poslovanje, v nasprotnem primeru že v bližnji prihodnosti ne bo več konkurenčen na trgu. Zato bo letošnja razvojna konferenca SAŠA gospodarstva posvečena prav digitalizaciji.

Sodeč po rezultatih zadnjih raziskav se bo v naslednjih dveh letih digitalizirala četrtina podjetij v Sloveniji. Največ podjetij namerava najprej digitalizirati logistiko, v predelovalnih dejavnostih bodo poleg skladiščenja in logistike digitalizirali tudi proizvodnjo. Podjetja od digitalizacije pričakujejo predvsem večjo učinkovitost, rast produktivnosti in zniževanje stroškov. Na četrtem mestu sta boljše načrtovanje in celovito obvladovanje poslovanja, sledi prilagajanje izdelkov zahtevam sodobnega trga.

Digitalizaciji bo posvečena tudi letošnja razvojna konferenca gospodarstva SAŠA regije, ki bo potekala v torek, 28. marca, s pričetkom ob 14. uri, v Podjetniškem centru Standard v Velenju.

Uvodoma bo predsednica Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice dr. Cvetka Tinauer spregovorila o procesu in pomenu digitalizacije za gospodarstvo, vključno s primerjavami v svetu.

Osrednji govorec na konferenci bo dr. Mark Pleško, ustanovitelj in direktor družbe Cosylab, podjetja, ki je vodilno na svetu v niši krmilnih sistemov za jedrske pospeševalnike. Dr. Pleško bo predstavil, kako je podjetje Cosylab z uporabo digitalnih orodij in procesov doseglo sedanji nivo poslovanja, kakšna je njihova dejavnost in strategija vstopanja na nove trge. Zanimiv bo tudi njegov pogled na proces digitalizacije v drugih panogah in kaj bo ta proces prinesel za celotno družbo.

Družba KLS Ljubno je specialist za izdelavo zobatih vencev avtomobilskih motorjev. Izvršni direktor za proizvodnjo in informatiko Samo Mirnik bo spregovoril o pomenu avtomatizacije in robotizacije proizvodnje na način, da se zaradi tega število zaposlenih ne zmanjša.

Družba Plastika Skaza je razvojno naravnano podjetje, ki postavlja nove trende v tehnološkem razvoju izdelkov iz ekološke plastike, v materialih in dizajnu. Direktorica Tanja Skaza bo povedala, kako je digitalni marketing, vključno z uporabo družbenih omrežij, vplival na njihovo izjemno poslovno uspešnost.

Da digitalizacija ne predstavlja velike priložnosti le za obstoječa podjetja v tradicionalnih panogah, bo na svojem primeru dokazala slovenska blogerka leta 2016 Lana Špital, ki bo predstavila inovativen poslovni model, ki omogoča zaslužek in podjetniško kariero tudi mladim oziroma začetnikom.

Ob zaključku uradnega dela konference bodo župani občin SAŠA regije, Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica, območni obrtno-podjetniški zbornici Velenje in Mozirje, Šolski center Velenje in Ljudska univerza Velenje podpisali pristop k slovenski digitalni koaliciji.

Udeležba na konferenci je za vse udeležence brezplačna, potrebna pa je PRIJAVA preko e- prijave, do vključno  petka, 24. marca 2017. 

VABILO

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.