Arhiv: Dve zlati in srebrno priznanje za inovatorje SAŠA regije

Gospodarska zbornica Slovenije je v okviru Dneva inovativnosti na Brdu pri Kranju podelila letošnja nacionalna priznanja za najboljše inovacije. Podeljenih je bilo 12 zlatih in 25 srebrnih priznanj ter posebno priznanje za mlado podjetje.

 INOVATORJI IMAJO "ZNANJE ZA SANJE"

 Inovatorje je nagovoril predsednik republike Borut Pahor, ki je dejal, da v njih vidi prihodnost, saj imajo »znanje za sanje«. Pahor je izpostavil, da je inovativno podjetništvo ključni vzvod za rast produktivnosti ter s tem dvig konkurenčnosti slovenskega gospodarstva. »Ravno inovacijska sposobnost je tista, ki omogoča podjetju hitro prilagajanje spremembam, ki se dogajajo v mednarodnem prostoru. Le visoko inovativno podjetje bo lahko na dolgi rok ohranjalo prednost pred konkurenti,« je dejal.

 ZLATO ZA GORENJE IN BSH HIŠNE APARATE, SREBRO ZA ESOTECH

 Med prejemniki zlatih priznanj so bili tudi inovatorji nazarskega podjetja BSH Hišni aparati za kuhinjski aparat OptiMUM in inovatorji velenjskega Gorenja za novo generacijo pomivalnih strojev SmartFlex DW30. Srebrno priznanje so prejeli inovatorji Esotecha iz Velenja za sistem obdelave odpadnih vod v termoelektrarni Nikola Tesla A, Obrenovac. Posebno priznanje za mlado podjetje je prejel samostojni podjetnik David Knez iz Zagorja ob Savi za elastično vezalko z rinčico.

 SAŠA REGIJA MED VODILNIMI NA PODROČJU INOVATIVNOSTI

 V zadnjih petnajstih letih je GZS, vključno z letošnjimi prejemniki, nagradila že več kot 8.400 inovatorjev in več kot 2.580 inovacij. Inovatorji iz SAŠA regije so z letošnjimi dosežki ponovno dokazali, da se uvrščajo v sam vrh slovenske inovativnosti, naša regija pa sodi med vodilne na tem področju.

Katalog nagrajenih inovacij 2017 
Posnetek podelitve priznanj 

Fotogalerija

Fotogalerija

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.