Arhiv: Prvi poslovni zajtrk Invest SAŠA



Z namenom izboljšanja medsebojne informiranosti v regiji SAŠA med gospodarskimi in negospodarskimi subjekti na področju investiranja, kar naj bi posledično pripeljalo do večjega obsega poslovnega sodelovanja, je Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica (SŠGZ) v vili Bianca v Velenju organizirala prvi poslovni zajtrk Invest SAŠA.

PRVA IZVEDBA V VELENJU, NASLEDNJIČ V ŠOŠTANJU

Dogodek je zasnovan v dveh delih; v prvem delu izbrani poslovni subjekti predstavijo svoje investicijske načrte za prihodnje obdobje, v drugem delu pa ob zajtrku potekajo razgovori po modelu »1 na 1« med posameznimi udeleženci. Temu primerno je pripravljen tudi prostor. Kot je povedal direktor SŠGZ mag. Franci Kotnik, naj bi poslovni zajtrk v prihodnje potekal periodično, naslednja izvedba je predvidena decembra v Šoštanju.

19 MILIJONOV EVROV OBČINSKIH INVESTICIJ

Na prvem poslovnem zajtrku sta svoje investicijske načrte predstavila največja poslovna subjekta v regiji - Gorenje s področja gospodarstva in Mestna občina Velenje (MOV) s področja negospodarstva. Podžupan MOV Peter Dermol je povedal, da nameravajo v naslednjih treh letih izvesti za 19 milijonov evrov investicij. Pri teh projektih je zagotovo veliko priložnosti za vključevanje lokalnega gospodarstva, omenil pa je tudi niz potencialnih javno-zasebnih partnerstev. Za nadaljnji razvoj Šaleške doline je ključnega pomena izgradnja hitre ceste po trasi tretje razvojne osi.

ŠESTINA INVESTICIJ GORENJA V SODELOVANJU Z LOKALNIMI PODJETJI

Direktor investicij v Gorenju Anton Turinek je predstavil njihov model načrtovanja in priprave letnega načrta ter izvajanja investicij. Za vsako izmed njih pridobijo več ponudb, ves čas pa so odprti za nove ponudnike oziroma dobavitelje, saj na ta način ohranjajo realno sliko o konkurenčnosti posameznih ponudb. Gorenje d. d. je v letu 2016 v nove izdelke in tehnologijo ter za potrebe investicijskega vzdrževanja investiralo 52,3 milijonov evrov, od tega je bilo 8,5 milijona evrov investicij realiziranih v sodelovanju s podjetji in podjetniki iz SAŠA regije. V prihodnjih letih se bo obseg letnega investiranja stabiliziral okoli 64 milijonov evrov. Še naprej bodo sodelovali z lokalnimi podjetji in podjetniki ter skušali izkoristiti vse možne potenciale tega sodelovanja.

HITRI ZMENKI »1 NA 1«

V drugem delu dogodka so se udeleženci med sabo pogovorili o specifičnih tematikah, ki jih zanimajo, sklenjenih je bilo nekaj novih poslovnih znanstev, vsi pa so bili enotni v oceni, da je takšno srečanje koristno in da je smiselno v takšni izvedbi z njim nadaljevati.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.