Arhiv: 15. konferenca kakovosti posvečena krožnemu gospodarstvu



Društvo za kakovost in ravnanje z okoljem (DKRO) in Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica (SŠGZ) sta v Medpodjetniškem izobraževalnem centru pripravila 15. konferenco kakovosti, ki je bila posvečena krožnemu gospodarstvu. Udeležence konference sta uvodoma nagovorila predsednik SŠGZ dr. Blaž Nardin in podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol.

 Dr. Dragica Marinič iz Štajerske gospodarske zbornice je predstavila Strateško inovacijsko partnerstvo (SRIP) Krožno gospodarstvo in krožne poslovne modele, Janja Leban iz Gospodarske zbornice Slovenije, pa je spodbudila razmišljanje, kako od odpadkov do krožnega gospodarstva.

 Izkušnje Gorenja v prehodu v krožno gospodarstvo je predstavila mag. Vilma Fece, Ajda Pleterski iz Gorenja Surovina pa je prikazala ravnanje z odpadki kot pomemben člen krožnega gospodarstva. Mag. Marko Mavec iz družbe Eurofins ERICo je osvetlil krožno gospodarjenje iz vidika varstva okolja, mag. Emil Šehić iz družbe ZEOS pa je razčlenil snovni tok e-odpadkov v krožnem gospodarstvu. Program konference je zaključila dr. Selma Filipančič Jenko iz društva Novus s predlogi za okrepitev vloge nevladnih organizacij pri prehodu v krožno gospodarstvo. 

 Udeleženci konference, ki jo je vodil predsednik DKRO dr. Emil Šterbenk, so se v razpravi strinjali, da je dogodek postregel s celovito informacijo o stanju in trendih na področju krožnega gospodarstva tako pri nas kot v svetu. Potrebna je sistematična izmenjava izkušenj med različnimi panogami in regijami, povezovanje, prenašanje novih znanj v lastna okolja in ozaveščanje ter izobraževanje različnih javnosti. 

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.