Arhiv: Zlato in srebrni priznanji za inovatorje iz SAŠA regije



V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem. Pred prejemniki priznanj so bili tudi inovatorji Gorenja in BSH Hišnih aparatov …

NAJVIŠJE PRIZNANJE INOVATIVNIM DOSEŽKOM SLOVENSKIH PODJETIJ

10 zlatih, 1 posebno priznanje, 28 srebrnih priznanj ter 3 posebna priznanja za potencialno inovacijo krožnega gospodarstva je rezultat nacionalnega finala, v katerem je na regionalni ravni sodelovalo 197 inovacij in 772 inovatorjev. Priznanje GZS za najboljše inovacije na nacionalni ravni predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji.

POSKRBIMO ZA INOVATORJE, DA BODO ONI SKRBELI ZA NAS

Predsednik GZS Boštjan Gorjup je ob tej priložnosti poudaril, da so inovatorji ljudje, ki skrbijo za našo skupno prihodnost. Politike je pozval, naj kot ustvarjalci gospodarskega okolja poskrbijo, da bodo inovatorji lahko uspešno delali tudi v prihodnje: »Poskrbimo zanje, da bodo oni skrbeli za nas!« Tako kot v inovacijskih procesih sodelujejo različni ljudje, naj deluje tudi sodobna družba. Smo različni, a vendar smo povezani in odvisni drug do drugega. Pomembno je, da skrbimo za naše zaposlene, za naše državljane. Omogočiti jim moramo dostojno delo, življenje, priložnosti, da delajo tisto, kar jih veseli, za kar imajo talente. Na ta način bomo lahko napredovali kot družba, kot mednarodno konkurenčna, inovativna država z zadovoljnimi državljani in zaposlenimi.

SLOVENIJA V SKUPINI »MOČNIH INOVATORJEV«

Slovenija na lestvici Innovation Union Scoreboard 2018 zaseda mesto v drugi skupini tako imenovanih »močnih inovatorjev«, kjer so tudi bolj razvite države od naše, kot je denimo Nemčija. Relativni konkurenčni prednosti naše države v primerjavi z drugimi državami EU sta kakovostni človeški viri in investicije podjetij v raziskave in razvoj.

ZLATO IN SREBRO ZA GORENJE, SREBRO ZA BSH HIŠNE APARATE

Letos se je za priznanja na nacionalni ravni potegovalo 42 najboljših inovacij iz vse Slovenije. GZS je nagradila tudi najboljšo inovacijo leta po izboru javnosti – inovacijo podjetja TPV Integriran zvezni zadrževalnik vrat, delujoč v širokem temperaturnem območju. Inovatorji Gorenja so prejeli zlato priznanje za novo generacijo premijskih pralnih in sušilnih strojev ASKO Pro Home Laundry in srebrno priznanje za nova generacijo samostojnih štedilnikov FS16, inovatorji BSH Hišnih aparatov pa so prejeli srebrno priznanje za samostojni popolnoma avtomatski kavni aparat TE 300.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.