Arhiv: 5. Poslovni zajtrk NLB in SŠGZ: Novi časi, novi odgovori



NLB in Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica sta v vili Bianca v Velenju priredili 5. poslovni zajtrk, ki so se ga poleg podjetnikov udeležili tudi nekateri zaposleni iz velikih podjetij ter bančniki, ki sodelujejo z gospodarskimi subjekti.

SAŠA V PRIČAKOVANJU ODLOČITVE USTAVNEGA SODIŠČA

Udeležence je uvodoma nagovoril direktor SŠGZ mag. Franci Kotnik, ki je pozitivno ocenil letošnja gospodarska gibanja v SAŠA regiji, čeprav se na tujih trgih že pozna upad rasti, kar posledično vpliva na naročila izvoznikom. Kotnik je povedal, da je še vedno »v zraku« odločitev ustavnega sodišča glede umestitve trase tretje razvojne osi na odseku med Šentrupertom in Velenjem, boljša prometna infrastruktura pa je nujen pogoj za nadaljnji razvoj regije, vključno z napovedanimi gospodarskimi investicijami.

GOSPODARSTVO IN BANKE V BOLJŠI KONDICIJI

Predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak je v svojem govoru komentiral uspešno prodajo večinskega deleža banke in aktualne razmere na tujih trgih, ki so pod vplivom zaostrovanja odnosov med velesilami. Tudi on je omenil padanje rasti v državah, ki za slovensko gospodarstvo predstavljajo ključne trge, ob tem pa poudaril, da sta naše gospodarstvo in bančni sistem v veliko boljši kondiciji, kot sta bila ob začetku zadnje krize leta 2008.

PREDNOSTI IN PASTI DRUŽINSKEGA PODJETNIŠTVA


V nadaljevanju je Polona Žižmund iz NLB predstavila možnosti, ki jih nudi banka na področju zavarovanja terjatev, v obliki kratkega skeča je bila predstavljena nova storitev NLB Dobrodošli 24/7, Martin Jezeršek iz Gostinstva Jezeršek pa je spregovoril o njihovih izkušnjah pri prenosu družinskega podjetja na novo generacijo. Za konec uradnega dela Mitja Bertoncelj iz NLB izpostavil prednosti in pasti družinskega podjetništva, udeleženci dogodka pa so se nato zadržali še nekaj časa v sproščenem druženju.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.