Arhiv: Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva za mladino in starše



Gospodarska zbornica Slovenije je v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo in Zavodom RS za zaposlovanje pripravila Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva za mladino in starše. V Savinjsko-šaleški (SAŠA) regiji se je v projekt vključilo osem podjetij.

 

KAM NAPREJ PO OSNOVNI ALI SREDNJI ŠOLI?

 

Kako naj se učenci in dijaki pravilno odločijo, kam naprej po osnovni ali srednji šoli? Ta odločitev je vedno težka, vsaj nekoliko lažja pa postane, če imajo mladi dovolj informacij o nadaljnjih možnostih izobraževanja in poklicih. Eden od najboljših načinov zbiranja takšnih informacij so obiski delovnih mest, kjer si lahko ogledajo, kaj zaposleni z določeno izobrazbo dejansko delajo.

 

ISTOČASNO V VEČ KOT STO PODJETJIH PO VSEJ SLOVENIJI

 

Prav temu je bil namenjen Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva za mladino in starše, ki je potekal istočasno v več kot sto podjetjih po vsej Sloveniji. Obiskovalce so v podjetjih pričakali zaposleni in jim predstavili različne poklice, ki jih tam opravljajo. V SAŠA regiji so bili obiski izvedeni v podjetjih BSH Hišni aparati, Pfeifer, Gorenje gospodinjski aparati, Gorenje Gostinstvo, Gorenje Orodjarna, Komunalno podjetje Velenje, Premogovnik Velenje in Termoelektrarna Šoštanj.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.