Arhiv: Plastika Skaza med ambasadorji nacionalne kampanje »I feel Slovenia. Green. Creative. Smart.«



Javna agencija Spirit Slovenija je zaključila postopek, preko katerega je bilo 19 podjetij in organizacij izbranih za ambasadorje nacionalne kampanje »I feel Slovenia. Green. Creative. Smart.« V izdelkih oziroma storitvah izbranih podjetij in organizacij, med katerimi je tudi Plastika Skaza iz Velenja, je komisija prepoznala prebojne in edinstvene rešitve, ki izkazujejo ključne konkurenčne prednosti slovenskega gospodarstva: zeleno, ustvarjalno, pametno.

AMBASADORJI VKLJUČENI V PROMOCIJO SLOVENSKEGA GOSPODARSTVA

Izbrani ambasadorji kampanje bodo vključeni v aktivnosti za promocijo slovenskega gospodarstva, med drugim tudi v AR aplikacijo, ki bo uporabnikom v sklopu sejmov in promocijskih dogodkov doma in v tujini na izkustveni način, s pomočjo interaktivnega zemljevida, približala slovensko poslovno in investicijsko okolje. Ambasadorji bodo sodelovali tudi na več poslovnih dogodkih, katerih načrtovanje pa je v trenutni situaciji nekoliko odloženo.

IZBRANI NA PODLAGI JAVNEGA POZIVA

Ambasadorji so bili izbrani na podlagi javnega poziva. Jeseni naj bi se jim v sklopu drugega poziva pridružilo še 20 slovenskih podjetij, katerih izdelki oz. storitve bodo izkazovali ključne komponente slovenskega gospodarstva: zeleno, ustvarjalno, pametno.

PREBOJNA REŠITEV PLASTIKE SKAZA BOKASHI ORGANKO 2

Plastika Skaza je inovativno in hitro razvijajoče se podjetje, ki proizvaja izdelke iz plastičnih mas. Poslovanje podjetja je trajnostno naravnano, s poudarkom na uvajanju novih tehnologij. Z uporabo reciklirane plastike podjetje pomembno vpliva na razvoj krožnega gospodarstva, njihovo prebojno rešitev pa predstavlja Bokashi Organko 2, ki je namenjen odlaganju bioloških odpadkov v gospodinjstvih. V njem odpadki fermentirajo, zato jih je mogoče uporabiti kot osnovo za kompost, stranski produkt fermentacije (tekočino) pa za zalivanje rastlin, zatiranje plevela in čiščenje odtokov. S kompostnikom spodbujajo uporabnike v gospodinjstvih k okolju prijaznejšemu kompostiranju.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.