Plastika Skaza znova med najboljšimi zaposlovalci


Znani so finalisti letošnjega izbora najboljših zaposlovalcev, ki v organizaciji časnika Dnevnik poteka v sklopu projekta Zlata nit. Med njimi je tudi Plastika Skaza iz Velenja, ki jih je uvrstitev v finale uspela že desetič.

POMEN KAKOVOSTI ODNOSOV MED ZAPOSLOVALCEM IN ZAPOSLENIMI

Če so nekoč podjetja zmagovala zaradi moči vodje, danes zmagujejo zaradi moči organizacije. Dobri voditelji se pomikajo v ozadje, kjer ustvarjajo podporni sistem, ki omogoča, da lahko zaposleni v ospredju delajo čim bolje. Močna podjetja 21. stoletja so tako tista, ki se poleg finančnih izkazov zavedajo pomena kakovosti odnosov med zaposlovalcem in zaposlenimi.

USPEH ODVISEN OD OSEBNOSTNE RASTI IN UČINKOVITOSTI ZAPOSLENIH

Osebnostna rast in učinkovitost zaposlenih sta tesno povezani. Od njiju so odvisni uspeh organizacije, njen potencial za rast in njena odpornost proti krizi. Vprašanje pa je, kako to neotipljivo konkurenčno prednost izmeriti. Odgovor ponuja izbor najboljših zaposlovalcev Zlata nit, ki prepoznava in promovira najboljše zaposlovalce na podlagi enostavnega, preverjenega in verodostojnega merjenja kakovosti odnosa med organizacijo in zaposlenimi.

REZULTATI SO INFORMACIJA, KJE SE JE TREBA AKTIVIRATI

»Med 59 prijavljenimi podjetji smo določili po sedem finalistov v vsaki velikostni kategoriji. Na uvrstitev podjetij med sedem finalistov v njihovi kategoriji je vplivalo povprečje rezultatov vprašalnika med zaposlenimi (80 odstotkov) in uspešnosti (20 odstotkov), merjene z indeksom uspešnosti BSX Bisnode,« pojasnjuje mag. Edita Krajnović, vodja metodologije Zlate niti. Vsa sodelujoča podjetja imajo možnost pridobiti osnovno ali poglobljeno poročilo. Rezultati so informacija, ki vodstvu in strokovnim službam omogoča navigacijo, na katerih področjih se je treba aktivirati, da podjetje razvija svojo odličnost.

FINALISTI V TREH VELIKOSTNIH KATEGORIJAH

Finalisti v skupini velikih podjetij so Gen-I, Atlantic Droga Kolinska, Plastika Skaza, Krka, Varis Lendava, AMZS in Pomgrad. Med srednje velikimi podjetji so med finalisti Zemanta, XLAB, EKWB, Imperial Brands – Tobačna Ljubljana, SMART COM, Saop in Špica International. Med malimi podjetji so se med finalno sedmerico umestila podjetja Intera, Zaposlitveni center Avantus, Lunos, List, Red Orbit, SAP in Imperial Brands – 3DVA. Zmagovalci bodo znani 25. marca.

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.