Arhiv: Boštjan Gorjup odhaja, na čelo GZS prihaja Tibor Šimonka

Skupščina Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) je na volilni seji za novega predsednika GZS izvolila Tiborja Šimonko (SIJ - Slovenska industrija jekla). Sedanjemu predsedniku Boštjanu Gorjupu (BSH Hišni aparati) se mandat izteče 27. maja. Za ponovno kandidaturo se ni odločil, čeprav so ga številni gospodarstveniki nagovarjali, naj nadaljuje z vodenjem največje in najvplivnejše gospodarske asociacije v Sloveniji.

 

ŠTIRI LETA VZPOREDNEGA VODSTVENEGA ŽIVLJENJA DOVOLJ

 »Po razgovorih v koncernu BSH, pogovorih s sodelavci in tehtnem premisleku sem sklenil, da so štiri leta vzporednega vodstvenega življenja dovolj,« je Boštjan Gorjup zapisal v sporočilu sodelavcem na zbornici. »Ponosen sem na našo skupno prehojeno pot, na kateri smo sanirali poslovanje GZS, posodobili in povečali zbornično infrastrukturo, skrbeli za boljše poslovno okolje za naša podjetja in zasledovali naše strateške cilje. S konstruktivnim sodelovanjem in medsebojnim zaupanjem smo uspeli napisati marsikatero uspešno zgodbo.«

 NADALJEVANJE PROGRAMA SLOVENIJA 5.0 IN RAZVOJNEGA PARTNERSTVA

 Novi predsednik Tibor Šimonka želi na temeljih 170-letne tradicije in vpetosti v slovenski ter mednarodni gospodarski prostor graditi zbornico prihodnosti. Prizadevanja GZS bodo še naprej temeljila na programu Slovenija 5.0 in razvojnem partnerstvu. Kot ključne usmeritve je med drugim navedel zeleni prehod, podporo digitalizaciji, inovativnosti, raziskavam in razvoju, pomoč članom pri črpanju finančnih sredstev, internacionalizacijo in karierni razvoj zaposlenih.

 »BITI MORAMO HITRI, ODZIVNI IN VZTRAJNI«

 Med kratkoročnimi prioritetami je Šimonka izpostavil naslednji paket interventne zakonodaje in pomoči gospodarstvu pri premagovanju gospodarskih posledic epidemije covida-19, ukrepe za ponovni zagon gospodarstva po epidemiji, investicijsko platformo za črpanje EU sredstev, vlaganja v raziskave in razvoj ter debirokratizacijo. Kot novi predsednik si bo prizadeval, da bo GZS globalna, zelena in sodobna. »Biti moramo hitri, odzivni in vztrajni,« je še dodal.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.