Zapri

Arhiv: Esotech in Plastika Skaza na seznamu »50 veličastnih«Globalna bonitetna hiša Dun & Bradstreet in slovenska Bonitetna hiša i, d.o.o., Ljubljana sta letos ponovno izdelali seznam petdeset izbranih slovenskih družb z najvišjo bonitetno oceno, izmed katerih bosta v naslednjem koraku s priznanjem Rating leta nagradili tri najboljše družbe. Na seznamu »50 veličastnih« sta tudi članici SŠGZ Esotech d.d. in Plastika Skaza d.o.o.


Nagrada Rating leta je skozi dvanajst let postala tradicionalna, potem pa je prišla kriza. Nenadoma je bilo nagrajevanje preveč tvegano, saj je marsikatera uspešna družba zabredla v težave tako rekoč čez noč. Število družb z najvišjo bonitetno oceno se je drastično zmanjšalo. Leta 2007, torej leto pred začetkom krize, je bilo družb z najnižjim tveganjem v Sloveniji 9 odstotkov, lani pa je bilo družb z največjo sposobnostjo pokrivanja dolgov z lastniškim premoženjem in z najnižjim faktorjem tveganja le 1,2 odstotka.

Za nagrado Rating leta se je izkazalo, da ima trdno strokovno podlago, saj do danes, torej po petnajstih letih, kljub krizi ni propadla niti ena od družb, ki so bile nagrajene. V lanskem letu se je slovensko poslovno okolje pričelo stabilizirati in pokazalo se je, kdo lahko v tem času preživi in celo prosperira, kdo se pa novim poslovnim razmeram ni uspel prilagoditi.

Družbama Esotech in Plastika Skaza za uvrstitev na seznam 50 najbolje ocenjenih družb čestitamo in želimo še naprej uspešno poslovanje!

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.