Zapri

Arhiv: Srečanje podjetnikov postopoma presega regijske meje



Sekcija računovodskih servisov pri Savinjsko-šaleški gospodarski zbornici (SŠGZ) je pripravila 5. regijsko srečanje podjetnikov, ki je tako kot prva štiri postreglo s številnimi uporabnimi informacijami za udeležence. Dogodek je potekal v Podjetniškem centru Standard.

IZPOLNJENA PRIČAKOVANJA UDELEŽENCEV

Po mnenju predsednice sekcije računovodskih servisov pri SŠGZ Petre Pleterski so organizatorji tudi letos izpolnili pričakovanja udeležencev, kar so nedvoumno potrdili njihovi odgovori v anketnih vprašalnikih. Z izbiro tem za podjetniška srečanja ni večjih težav, saj se zakonodaja na tem področju pogosto spreminja in nalaga zavezancem nove obveznosti.

NOVA OBVEZNOST ZA VSE POSLOVNE SUBJEKTE

Novo obveznost za vse poslovne subjekte - vpis v Register dejanskih lastnikov (RDL) – je predstavila Tanja Žnidarko, vodja velenjske izpostave AJPES, dr. Maria Škof, odvetnica in partner v odvetniški družbi Grilc Vouk Škof, pa je spregovorila o najpogostejših problemih, s katerimi se srečujejo slovenski podjetniki v Avstriji.

VIRI FINANCIRANJA IN MOŽNOSTI INVESTIRANJA ZA PODJETJA IN PODJETNIKE

Jernej Pirc iz družbe BNI Adria je nakazal več načinov, kako na poslovnih dogodkih do čim več novih kontaktov, Irena Linasi Rogač iz podjetja Tim Valores pa je predstavila različne vire financiranja in možnosti investiranja za podjetja in podjetnike. Vsebinski sklop srečanja je sklenila Tajda Lepko, skrbnik ključnih kupcev v podjetju Mega M, z naborom celovitih IKT rešitev pod blagovno znamko MegaTel.

UDELEŽENCI TUDI IZ CELJSKE IN KOROŠKE REGIJE

Spodbudno je, da srečanje podjetnikov v Velenju postopoma presega regijske meje, saj so se ga tokrat udeležili tudi nekateri podjetniki iz celjske in koroške regije. Če je bil prvotni namen srečanja ozavestiti podjetnike o pomenu kakovostnega računovodskega servisa, je sedaj namen tudi seznanitev računovodskih servisov z aktualnimi novostmi na področju računovodstva, knjigovodstva, davkov, delovnopravne zakonodaje in korporacijskega prava. 

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.