Zapri

Arhiv: Flori Cvetki Tinauer nagrada za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke


Gospodarska zbornica Slovenije je petdesetič zapored podelila nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke. Med letošnjimi dobitniki nagrad je tudi dr. Flora Cvetka Tinauer, direktorica podjetja EBA in bivša predsednica Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice.

DOBITNIKI NAGRAD IZ ŠESTIH REGIJ IN OSMIH PANOG

Na prireditvi, ki je potekala v Cankarjevem domu v Ljubljani, je nagrade GZS za leto 2017 prejelo devet  gospodarstvenikov iz šestih slovenskih regij in osmih gospodarskih panog. Vseh prejemnikov »gospodarskih oskarjev«, kot na zbornici tudi imenujejo te nagrade, se je tako v 50 letih nabralo 362.

DRUŽBA EBA MED NAJHITREJE RASTOČIMI PODJETJI

Dr. Flora Cvetka Tinauer je direktorica družbe za elektronsko poslovanje EBA d.o.o. vse od ustanovitve leta 2004 dalje. Družba je ponudnik programske opreme za brezpapirno poslovanje – dokumentarni sistem EBA DMS, ki vključuje tudi pravno veljavnost elektronskih dokumentov. Sistem z nadgradnjami Enterprise, Cloud in Lite nudi spletno in mobilno uporabo oz. uporabo v oblaku v partnerstvu s ponudniki rešitev v oblaku.

Družba letno ustvari 444 tisoč evrov prihodkov s 17-odstotno povprečno rastjo v zadnjih treh letih, kar jih uvršča v prvo četrtino po rasti med konkurenti. 23 odstotkov prihodkov ustvarijo na tujih trgih, kjer so v zadnjih treh letih v povprečju dosegli 40-odstotno rast. Dodana vrednost se je v zadnjih treh letih povečala za 13 odstotkov letno, kar jih uvršča v prvo četrtino družb v dejavnosti. Dodana vrednost na zaposlenega znaša 45 tisoč evrov. Družba je v zadnjih treh letih dosegla 24-odstotno rast povprečne dobičkonosnosti kapitala in je tako uvrščena v prvo četrtino družb v panogi.

PREDSEDNIK DRŽAVE POZVAL K REFORMAM

Podelitve nagrad se je udeležil tudi predsednik republike Borut Pahor. Ocenil je, da se Sloveniji po krizi ponuja druga priložnost, povezana predvsem z nalogo, da se zmanjšajo stroški v državnem sektorju. Za razliko od gospodarstva, ki ga je svetovna konkurenca prisilila k prilagoditvam, spremembam in inovacijam, ostaja država po Pahorjevih besedah preveč neokretna. »Rad bi, da bi se navzela poguma in podjetnosti za strukturne spremembe,« je dejal predsednik in poudaril, da je drugo priložnost Sloveniji omogočilo gospodarsko okrevanje. O strasti, ki je bila rdeča nit celotne prireditve, je razmišljal predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin.

Več o podelitvi nagrad GZS na povezavi:  Nagrada Gospodarske zbornice Slovenije

Video

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.