Zapri

Arhiv: Posvet z delovnim inšpektorjem

Posvet z delovnim inšpektorjem


Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica (SŠGZ) je v sodelovanju z Društvom varnostnih inženirjev (DVI) Velenje organizirala posvet z delovnim inšpektorjem, katerega osnovni namen je bil seznanitev s ključnimi ugotovitvami iz opravljenih inšpekcijskih nadzorov v letu 2017.

Udeleženca posveta sta uvodoma nagovorila direktor SŠGZ mag. Franci Kotnik in predsednik DVI Velenje Andrej Majdak, v nadaljevanju pa je delovni inšpektor Igor Ipavic predstavil ključne ugotovitve iz opravljenih inšpekcijskih nadzorov v letu 2017 na področju varstva in zdravja pri delu.

VEČ IZREDNIH IN MANJ REDNIH PREGLEDOV

Ipavic je povedal, da je omenjeno področju v Sloveniji nadzira 31 inšpektorjev. V zadnjem obdobju beležijo več prijav, zato opravijo več izrednih in manj rednih pregledov kot prej. Lani so skupno opravili 6.659 pregledov, od tega je bilo izrednih 5.320. Izdali so 57 odstotkov ureditvenih odločb, 12 odstotkov plačilnih nalogov, ostali delež so predstavljale prekrškovne odločbe oziroma opomini. Najbolj tvegana dejavnost za nastanek nesreč pri delu je še vedno gradbeništvo.

POSVET ODSLEJ REDNA LETNA OBLIKA SODELOVANJA

V zadnjem delu posveta je delovni inšpektor odgovarjal na vprašanja udeležencev, v razpravi pa je bilo oblikovano enotno stališče, da lahko izboljšanje na področju varstva in zdravja pri delu dosežejo strokovni delavci in inšpekcijske službe le v tesnem medsebojnem sodelovanju, zato naj bi posvet, kot je bil tokrat, postal redna letna oblika izmenjave izkušenj in priporočil.

 

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.