Zapri

Arhiv: Dan predstavitev poklicev


Velenjska območna služba Zavoda RS za zaposlovanje (ZRSZ) je v sodelovanju s Savinjsko-šaleško gospodarsko zbornico (SŠGZ) in ostalimi partnerji pripravila dan predstavitev poklicev, ki so se ga udeležili učenci petih osnovnih šol iz Velenja: OŠ Antona Aškerca, OŠ Gorica, OŠ Gustava Šiliha, OŠ Mihe Pintarja Toleda in OŠ Šalek.

PREDSTAVITVE NA 13 LOKACIJAH
Organizatorji – ZRSZ OS Velenje, SŠGZ, Ljudska univerza Velenje (LUV), Šolski center Velenje (ŠCV), Območna obrtno-podjetniška zbornica Velenje in več delodajalcev – so pripravili predstavitve poklicev na 13 različnih lokacijah, kjer so lahko učenci spoznavali tehnične poklice, poklice v zdravstvu in predšolski vzgoji, poklice v gostinstvu in turizmu ter drugih storitvenih poklicih in poklice, ki zahtevajo dolgotrajnejše izobraževanje.
VELIKO ZANIMANJA ZA TEHNIČNE POKLICE
Za spoznavanje tehničnih poklicev se je odločilo največ (78) učencev, predstavitve pa so potekale v podjetju Gorenje in v Medpodjetniškem izobraževalnem centru ŠCV. Poklici v zdravstvu in predšolski vzgoji so zanimali 40 učencev, predstavitve so bile organizirane v vrtcu Najdihojca in velenjskem zdravstvenem domu.
ZANIMIVI POKLICI V TURIZMU IN GOSTINSTVU
Za gostinske in turistične ter ostale storitvene poklice se je zanimalo 33 učencev. Poklice v gostinstvu so jim predstavili v hotelu Paka in restavraciji Mia Bianca, poklice v turizmu pa v turistično-informacijskem centru v vili Bianca. Na tej lokaciji se je predstavila tudi šola za storitvene dejavnosti ŠCV. Učenci so si ogledali še delo v kozmetičnih salonih Jantar in Diamant ter frizerskih salonih Antlej in Madam.
PESTRA PALETA DRUŽBOSLOVNIH POKLICEV
V prostorih LUV so potekale predstavitve poklicev arhitekt, odvetnik, novinar in veterinar, tam se je predstavila tudi velenjska gimnazija. Navedene predstavitve si je ogledalo 43 učencev. V prostorih ŠCV so pripravili predstavitev poklicev ekonomist, športni učitelj, trener, glasbenik, kemik, farmacevt, psiholog, socialni delavec, zdravnik in zobozdravnik, udeležilo se jih je 52 učencev.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.