Zapri

Arhiv: Zlato priznanje za Gorenje Orodjarno


Na letošnjem mednarodnem industrijskem sejmu v Celju, ki v zadnjih letih postal največji in najpomembnejši sejem na področju strojegradnje, orodjarstva, varjenja in rezanja v Jugovzhodni Evropi, je sodelovalo tudi podjetje Gorenje Orodjarna in v konkurenci več kot 350 razstavljavcev iz 30 držav prejelo zlato priznanje.

ZLATO PRIZNANJE ZA ORODJE ZA IZDELAVO IZREDNO ZAHTEVNIH KOSOV IZ PLOČEVINE

Strokovna komisija je Gorenju Orodjarni podelila zlato priznanje za njihovo progresivno orodje za izdelavo izredno zahtevnih kosov iz pločevine z natezno trdnostjo 980 MPa. V orodju se hkrati izdelujeta dva izdelka, ki nista povsem simetrična. Dodaten izziv je bil vgradnja sistema za sprotno valjanje navojev v tako trdo pločevino, pri razvoju orodja pa je bilo potrebno uporabiti najzahtevnejše inženirske metode, konstrukcijske rešitve in površinske zaščite.

TEHNIČNO DOVRŠEN IZDELEK V PRIMERJAVI S KONKURENCO NA TRGU

Predsednik strokovne komisije dr. Gašper Gantar je takole opisal, kaj so upoštevali pri izbiri nagrajencev: »Pri ocenjevanju so bile najpomembnejše tehnične lastnosti, se pravi, kako je izdelek, ki smo ga ocenjevali, tehnično dovršen v primerjavi z izdelki, ki so trenutno na trgu. Druga kategorija je bil ekonomski kriterij, torej tržna zanimivost, kot tretje pa smo upoštevali tudi vpliv na okolje. Lahko rečem, da smo bili pri izbiri zedinjeni in ni bilo nobenih dilem. Ti, ki so dobili priznanja, so nas čisto vse prepričali v enakem vrstnem redu.«

ORODJE V CELOTI PLOD LASTNEGA ZNANJA

»Nagrada je priznanje sodelavkam in sodelavcem, ki so se trudili na tem projektu osem mesecev. Gre za orodje, ki je v celoti plod lastnega znanja. Orodje ostaja v naši tovarni, na njem bomo serijski izdelke za naročnika izdelovali do leta 2025.« je po prejetju nagrade povedal direktor Gorenja Orodjarne Boštjan Dokl Menih.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.