Zapri

Arhiv: Oblikujmo nove, družbeno odgovorne podjetniške projekte



V Muzeju usnjarstva v Šoštanju je v organizaciji tamkajšnjega podjetniškega centra Pristop potekal posvet z naslovom Oblikujmo nove, družbeno odgovorne podjetniške projekte v SAŠA regiji. Udeležence posveta sta uvodoma nagovorila vodja podjetniškega centra Pristop Franci Pečnik in direktor občinske uprave Občine Šoštanj Drago Koren.

V nadaljevanju je državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Tadej Slapnik predstavil vladni strateški projekt spodbujanja socialnega podjetništva, zadružništva in ekonomske demokracije, katerega cilj je v desetih letih dvigniti sektor socialne ekonomije v Sloveniji s sedanjih 0,7 % delovnih mest in 1 % BDP na 6,5 % delovnih mest in 7 % BDP, kar predstavlja povprečje v državah članicah EU. Za dosego navedenega cilja je predvidena sistemska integracija socialne ekonomije v vse ključne dokumente za pospeševanje podjetništva, potrebne so spremembe Zakona o socialnem podjetništvu in Zakona o zadrugah, zagotovljena bo podpora socialnim podjetjem v zagonski fazi, oblikovani bodo finančni instrumenti za socialna podjetja, predvidena pa je tudi promocija storitev in izdelkov socialnih podjetij v okviru kampanje Kupujmo z družbenim učinkom.

Vodja sektorja za socialno podjetništvo, zadružništvo in ekonomsko demokracijo na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo mag. Nena Dokuzov je nato predstavila podporne programe spodbujanja socialnega podjetništva in zadružništva, nakar je v drugem delu sledila še delavnica o potencialih razvoja socialnega podjetništva in zadružništva v Savinjski regiji, ki jo je vodil Tomaž Stritar. Na posvetu je kot predstavnik Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice sodeloval direktor mag. Franci Kotnik.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.