Arhiv: Aktualni razpisi

V sodelovanju s podjetjem TIKOPRO d.o.o. Vam posredujemo aktualne razpise.

Arhiv: Zbornično zrcalo - marec 2017

Objavljamo video povzetek aktivnosti Gospodarske zbornice Slovenije, ki jih je kamera zabeležila v mesecu marcu ...

Arhiv: Prioritete inšpektorjev v letu 2017

Minister za upravo je seznanil Vlado RS s strateškimi usmeritvami in prioritetami, ki izhajajo iz sprejetih letnih programov dela inšpektoratov oziroma inšpekcij. Objavljamo tista področja, ki so v največji meri relevantna za člane SŠGZ …

Arhiv: Regresni zahtevek ZZZS zaradi poškodbe pri delu podjetnika ni več mogoč

Problematika regresnih zahtevkov Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije in Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje do delodajalcev za škodo, nastalo zaradi nesreče pri delu, predstavlja dolgoletne travme predvsem malega gospodarstva. Konec lanskega leta je Vrhovno sodišče RS izdalo sodbo, na podlagi katere ZZZS zoper podjetnike ne more uveljaviti regresnega zahtevka, če je bil poškodovani podjetnik sam.

Arhiv: Koroška in SAŠA regija zahtevata čim hitrejšo izgradnjo severnega dela 3. razvojne osi

Predstavniki gospodarskega, političnega in civilnodružbenega okolja Koroške in Savinjsko-Šaleške regije so na današnji novinarski konferenci predstavili vsebino skupne izjave, s katero zahtevajo čim hitrejšo izgradnjo severnega dela 3. razvojne osi, kar pomeni izgradnjo štiripasovne hitre ceste med Šentrupertom in Slovenj Gradcem v skladu s časovnico in umestitev 3. razvojne osi v prostor na relaciji od Slovenj Gradca do mejnega prehoda Holmec. Oboje je namreč nujno potrebno za nadaljnji gospodarski razvoj obeh regij.

Arhiv: 5.000 evrov subvencije za zaposlitev brezposelnih, mlajših od 30 let

Zavod RS za zaposlovanje (ZRSZ) je objavil javno povabilo, ki delodajalcem omogoča subvencijo 5.000 evrov za zaposlitev brezposelnih, mlajših od 30 let. Ponudbe za trajno zaposlovanje mladih lahko delodajalci oddajo od 12. aprila 2017 od 31. julija 2019 oziroma do obvestila o zaprtju povabila.

Arhiv: Štiri nagrade Red dot za vrhunski dizajn izdelkov Gorenje

V konkurenci več kot 5.500 prijavljenih izdelkov z vsega sveta so letošnjo oblikovalsko nagrado Red dot osvojili štirje izdelki Skupine Gorenje. Strokovna komisija je prepoznala vrhunsko oblikovanje Gorenjevih multifunkcijskih pečic in nove generacije plinskih kuhališč, ob tem pa so podelili še dve nagradi Red dot Best of the Best pralnim in sušilnim aparatom Asko.

Arhiv: V Velenju 14,3-odstotni medletni upad števila brezposelnih

Ob koncu marca je bilo v Sloveniji registriranih 95.189 brezposelnih, kar je 6,1 % manj kot februarja in 13,6 % manj kot marca 2016. V primerjavi s prejšnjim mesecem se je brezposelnost zmanjšala v vseh območnih službah Zavoda RS za zaposlovanje (ZRSZ).

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.