Direktor

Rok Plankelj, diplomirani ekonomist z vodstvenimi izkušnjami v prodaji in marketingu  se je rodil 16. aprila 1979. Svojo službeno pot je začel pred 20. leti na področju prodaje in marketinga pri podjetju Mobitel d.d..

Svoje prodajne in marketinške veščine je dopolnjeval s prodajo zavarovalniških storitev in kasneje tudi z organizacijskimi na področju večjih prireditev in dogodkov.
V poklicni 
karieri se je preizkusil tudi na samostojni poti kot ustanovitelj in urednik spletnih strani in portalov.

Po ponujeni priložnosti za vodenje najboljše prodajne ekipe Telekoma Slovenije pa se je v celoti posvetil karieri na Telekomu Slovenije v letu 2013.

Kasneje se je navdušil tudi za delo v športu. Najprej v vlogi poznavalca prodaje in marketinga in v obliki člana UO največjega slovenskega rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško. V letu 2018 pa je na pobudo predsednika in članov UO tudi prevzel vodenje kluba na mestu generalnega direktorja. Z leti dela v klubu je nadgradil vso marketinško in prodajno znanje in osebno zrasel še na področjih financ, trgovinske, spletne prodaje, komunikacije z tujimi deležniki in partnerji ter organizaciji dela in večjih dogodkov. 

Oktobra 2021 ga je upravni odbor Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice imenoval za direktorja Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice za mandatno dobo 5 let.