Arhiv: Nagradili bomo najboljše ukrepe promocije zdravja na delovnem mestu

V okviru projekta »Vseslovenska kampanja za osveščanje delodajalcev za ohranjanje in krepitev zdravja zaposlenih na delovnem mestu« želimo izpostaviti in nagraditi najboljše ukrepe promocije zdravja na delovnem mestu tako na regionalnem kakor na nacionalnem nivoju.

Arhiv: Skupščina SŠGZ potrdila poročilo za leto 2015 in sprejela program za leto 2016

Skupščina SŠGZ je na rednem letnem zasedanju potrdila poročilo o delu za minulo leto, ki ga je predhodno obravnaval in potrdil že upravni odbor zbornice, na vsebino poročila pa ni imel nobenih pripomb niti nadzorni odbor SŠGZ. Skupščina je sprejela tudi program dela za leto 2016, ki pa bo v dopolnjeni verziji znova predmet razprave na naslednji seji upravnega odbora, saj je bilo v razpravi podanih kar nekaj predlogov za nove dogodke in aktivnosti v tekočem letu.

Arhiv: Pričakovanja slovenskih podjetij ostajajo visoko

Analiza spomladanskega anketnega vprašalnika je pokazala, da so obeti slovenskih podjetij pozitivni. Pričakovanja o rasti na izvoznih trgih bodo gonilo rasti EBITDA, neto dobička, investicij in zaposlenih. Pričakovanja o domačem trgu so višja kot lani, več optimizma je čutiti za tekoče kot pa naslednje leto.

Arhiv: SŠGZ pred izzivom, kako še bolj učinkovito zastopati interese gospodarstva

Člani upravnega odbora SŠGZ so se na 12. redni seji sestali v hotelu Paka in se uvodoma seznanili z zadnjimi dosežki Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) na področju lobiranja, v nadaljevanju seje pa se je predstavila članica SŠGZ Gorenje Gostinstvo d.o.o. Tretji del seje je bil namenjen obravnavi poročila o delu zbornice v minulem letu in njenem programu dela za leto 2016.

Arhiv: Teden intelektualne lastnine v SAŠA inkubatorju

V SAŠA inkubatorju v Velenju v tednu od 18. do 22. aprila poteka Teden intelektualne lastnine, ki ga organizirajo v sodelovanju z IPAK inštitutom.

Arhiv: Gorenje znova med prejemniki Red Dot Award

Čeprav bo uradna razglasitev letošnjih prejemnikov prestižne oblikovalske nagrade Red Dot Award šele 4. julija, so nagrajenci že znani. Med nekaj več kot 5.200 prijavljenimi izdelki iz 57 držav je mednarodna komisija 41 strokovnjakov priznanje za izjemno oblikovanje Red Dot podelila 1.304 izdelkom. Med njimi je tudi enajst produktov sedmih slovenskih podjetij, med katerimi s štirimi priznanji še posebej izstopa Gorenje.

Arhiv: Kdo so vlečni konji SAŠA gospodarstva – kdo bo nadomestil izgube v energetiki?

V Galeriji Velenje je v organizaciji Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice (SŠGZ) pod naslovom Kdo so vlečni konji SAŠA gospodarstva – kdo bo nadomestil izgube v energetiki? potekala letošnja razvojna konferenca regijskega gospodarstva.

Arhiv: Oblikujmo nove, družbeno odgovorne podjetniške projekte

V Muzeju usnjarstva v Šoštanju je v organizaciji tamkajšnjega podjetniškega centra Pristop potekal posvet z naslovom Oblikujmo nove, družbeno odgovorne podjetniške projekte v SAŠA regiji. Udeležence posveta sta uvodoma nagovorila vodja podjetniškega centra Pristop Franci Pečnik in direktor občinske uprave Občine Šoštanj Drago Koren.

Arhiv: Vizija Slovenije 2050 podlaga za strategijo razvoja do leta 2030

Arhiv: Vizija Slovenije 2050 podlaga za strategijo razvoja do leta 2030

Strateški razvojni okvir Slovenije je bil nazadnje definiran v Strategiji razvoja Slovenije za obdobje 2005–2013. Ker je veljavnost dokumenta potekla, je Slovenija pristopila k pripravi novega krovnega strateškega dokumenta – dolgoročne strategije razvoja Slovenije. Namen je opredeliti vizijo razvoja Slovenije do leta 2050 in pripraviti strategijo razvoja do leta 2030.

Arhiv: Javno naročanje – ne zapravimo tretje priložnosti!

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) si je prizadevala za nekaj ključnih rešitev, ki bi pomenile bistven premik od sedanjih premalo učinkovitih postopkov javnega naročanja k boljšim procesom v celotni verigi - od predpriprav, postopka javnega naročila in izvedbe naročenega. Vendar ob začetku veljavnosti novega zakona o javnem naročanju (ZJN-3) ostajajo številne nedorečenosti, zaradi katerih dvomimo, da bo novi zakon prinesel resne pozitivne učinke.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.