Arhiv: Skupščina SŠGZ potrdila poročilo za leto 2015 in sprejela program za leto 2016

Skupščina SŠGZ je na rednem letnem zasedanju potrdila poročilo o delu za minulo leto, ki ga je predhodno obravnaval in potrdil že upravni odbor zbornice, na vsebino poročila pa ni imel nobenih pripomb niti nadzorni odbor SŠGZ. Skupščina je sprejela tudi program dela za leto 2016, ki pa bo v dopolnjeni verziji znova predmet razprave na naslednji seji upravnega odbora, saj je bilo v razpravi podanih kar nekaj predlogov za nove dogodke in aktivnosti v tekočem letu.


IZVEDEN TAKO REKOČ CELOTEN PROGRAM DELA

SŠGZ je v letu 2015 izvedla tako rekoč vse s program dela zastavljene aktivnosti: zbiranje in ocenjevanje inovacij v SAŠA regiji, 14. konferenco kakovosti, 8. razvojno konferenco lesarjev Slovenije, 3. srečanje podjetnikov SAŠA regije, dan za podjetne, poslovni zajtrk, dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva, srečanje gospodarstvenikov, županov in poslancev Savinjske regije, volitve predstavnikov SŠGZ v skupščino GZS in aktivnosti na področju internacionalizacije. SŠGZ je tudi lani nadaljevala s prizadevanji za 3. razvojno os, na področju sekcijskega povezovanja pa sta bili aktivni sekcija računovodskih servisov in sekcija za inovacijsko dejavnost. Organizacija razvojne konference regijskega gospodarstva je bila iz objektivnih razlogov prestavljena v leto 2016 (in je bila medtem tudi že izvedena).

SŠGZ KOT PARTNER V PROJEKTIH

SŠGZ je bila lani kot partner vključena v tri projekte s področja promocije zdravja na delovnem mestu, izvedla pa je tudi 12 izobraževalnih dogodkov, ki se jih je udeležilo 244 slušateljev. Pomemben del aktivnosti SŠGZ predstavlja izdajanje javnih listin; v letu 2015 je izdala 2.939 potrdil o poreklu blaga in devet ATA zvezkov. V skladu s planom sta bili izdani dve številki glasila Poslovni razgledi SAŠA regije, ob 15-letnici projekta zbiranja in ocenjevanja inovacij pa tudi katalog inovatorjev in inovacij v SAŠA regiji.

LETOS ŠE BOGATEJŠI NABOR DOGODKOV IN AKTIVNOSTI

SŠGZ bo v letu 2016 v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije (GZS) nadaljevala z odločnim prizadevanjem za bolj konkurenčno poslovno okolje, pri čemer se bo osredotočila na uresničevanje 12 prednostnih ukrepov iz Manifesta industrijske politike, ki je bil oblikovan na lanskem Vrhu slovenskega gospodarstva. Nabor dogodkov in aktivnosti, ki so neke vrste programska stalnica v zadnjem obdobju delovanja SŠGZ, bo letos obogaten z vsebinami, ki jih bo do naslednje seje upravnega odbora operacionaliziralo delovno predsedstvo. Članarina SŠGZ ostaja v primerjavi z minulim letom nespremenjena, iz več razlogov precej spremenjeni pogoji finančnega poslovanja pa terjajo razpravo o financiranju delovanja SŠGZ v letu 2017 še v letošnjem letu.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.