Arhiv: Aktualne informacije iz Finančnega urada Velenje

Vsebina tokratnih informacij: obračun davka od dohodkov pravnih oseb za leto 2016, pojasnilo o davčni obravnavi nakupov blaga in storitev, ki niso povezani z opravljanjem dejavnosti, novosti in poenostavitve e-vročanja, prispevki za socialno varnost …

Arhiv: Digitalizacija – priložnost za SAŠA gospodarstvo

Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica (SŠGZ) je v torek, 28. marca, organizirala razvojno konferenco regijskega gospodarstva, ki je bila tokrat posvečena digitalizaciji. Digitalizirati poslovanje ali ne - namreč ni več vprašanje, vprašanje je le, kdaj in kako jo bo posamezni gospodarski subjekt vpeljal v poslovanje, v nasprotnem primeru že v bližnji prihodnosti ne bo več konkurenčen na trgu.

Arhiv: Mega M med najboljšimi slovenskimi zaposlovalci leta 2016

Časopisna družba Dnevnik je s slavnostno razglasitvijo zaključila deseti medijski raziskovalni projekt Zlata nit 2016. Priznanja najboljšim zaposlovalcem leta 2016 je podelila ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anja Kopač Mrak, med finalisti v kategoriji malih podjetij pa je bila tudi velenjska družba Mega M.

Arhiv: Aktualni razpisi

V sodelovanju s podjetjem TIKOPRO d.o.o. Vam posredujemo aktualne razpise.

Arhiv: Minister Gašperšič: »Projekt tretje razvojne osi je prioriteten in nujen.«

Minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič je obiskal Koroško in SAŠA regijo ter si ob tej priložnosti ogledal del trase tretje razvojne osi. Obiskal je tudi Gorenje in Termoelektrarno Šoštanj, v vili Bianca pa se je na okrogli mizi srečal s predstavniki gospodarstva in lokalnih skupnosti.

Arhiv: Razvojna konferenca: Digitalizacija – priložnost za SAŠA gospodarstvo

Digitalizirati poslovanje ali ne - to ni več vprašanje, vprašanje je le, kdaj in kako jo bo posamezni gospodarski subjekt vpeljal v poslovanje, v nasprotnem primeru že v bližnji prihodnosti ne bo več konkurenčen na trgu. Zato bo letošnja razvojna konferenca SAŠA gospodarstva posvečena prav digitalizaciji.

Arhiv: Februarja manj brezposelnih v Sloveniji, tudi v Velenju

Ob koncu februarja je bilo v Sloveniji registriranih 101.339 brezposelnih, kar je 2,3 % manj kot januarja in 12,7 % manj kot februarja 2016. V primerjavi s prejšnjim mesecem se je brezposelnost zmanjšala v vseh območnih službah Zavoda RS za zaposlovanje. Februarja se je zaposlilo 6.305 brezposelnih oseb, kar je 0,1 % manj kot januarja in 9,2 % manj kot februarja lani.

Arhiv: Zbornično zrcalo - februar 2017

Objavljamo video povzetek aktivnosti Gospodarske zbornice Slovenije, ki jih je kamera zabeležila v mesecu februarju ...

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.