Arhiv: Red Dot Design nagrada tudi za BSH-jev aparat iz Nazarij

Med letošnjimi dobitniki Red Dot Design nagrad je tudi kuhinjski aparat Bosch MultiTalent 3, ki so ga razvili v podjetju BSH Hišni aparati v Nazarjah, kjer poteka tudi proizvodnja. MultiTalent 3 je maja letos prejel zlato priznanje za inovacije Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice in je kandidat za nacionalno priznanje za inovacije.

Arhiv: Usposabljanje na delovnem mestu za več kot 2.200 brezposelnih mladih

Zavod RS za zaposlovanje (ZRSZ) je objavil javno povabilo za usposabljanje na delovnem mestu pri delodajalcih iz vse Slovenije za 2.291 brezposelnih mladih.

Arhiv: Esotech in Plastika Skaza na seznamu »50 veličastnih«

Globalna bonitetna hiša Dun & Bradstreet in slovenska Bonitetna hiša i, d.o.o., Ljubljana sta letos ponovno izdelali seznam petdeset izbranih slovenskih družb z najvišjo bonitetno oceno, izmed katerih bosta v naslednjem koraku s priznanjem Rating leta nagradili tri najboljše družbe. Na seznamu »50 veličastnih« sta tudi članici SŠGZ Esotech d.d. in Plastika Skaza d.o.o.

Arhiv: Gorenje uspešno na prvem razpisu iz strategije pametne specializacije

Na prvem javnem razpisu v okviru strategije pametne specializacije RRI v verigah in mrežah vrednosti je sredstva v skupni vrednosti 53,6 milijona evrov pridobilo devet programov, med njimi tudi program, ki ga je s partnerji prijavilo Gorenje.

Arhiv: SŠGZ podpira korigirano traso hitre ceste Šentrupert-Velenje

Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica (SŠGZ) se je seznanila s spremenjenimi rešitvami iz osnutka Državnega prostorskega načrta za državno cesto od priključka Šentrupert na avtocesti A1 do priključka Velenje jug in zavzela pozitivno stališče, ki je bilo v sklopu postopka javne seznanitve posredovano Ministrstvu za okolje in prostor, lokalnim skupnostim SAŠA regije in medijem:

Arhiv: Slovenija potrebuje enotno strategijo za razvoj mednarodnega poslovanja

V prostorih podjetniškega centra Standard je v organizaciji SAŠA inkubatorja in Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice (SŠGZ) potekala okrogla miza z naslovom Priložnosti na tujih trgih, na kateri je tekla beseda o različnih temah, povezanih z nedavno podpisanim prostotrgovinskim sporazumom med Kanado in Evropsko unijo.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.