Arhiv: Gorenje uspešno na prvem razpisu iz strategije pametne specializacije



 15. julij 2016

Na prvem javnem razpisu v okviru strategije pametne specializacije RRI v verigah in mrežah vrednosti je sredstva v skupni vrednosti 53,6 milijona evrov pridobilo devet programov, med njimi tudi program, ki ga je s partnerji prijavilo Gorenje.

Na javni razpis je po informacijah Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport pravočasno prispelo 18 vlog v vrednosti sofinanciranja 96,8 milijona evrov. Vseh pozitivno ocenjenih vlog je bilo 16 v vrednosti sofinanciranja 90,8 milijona evrov. Na podlagi razpisanih sredstev je komisija izbrala devet vlog v vrednosti sofinanciranja 53,6 milijona evrov.

Projekti so sredstva pridobili v okviru prvega sklopa razpisa Spodbujanje izvajanja raziskovalno-razvojnih programov, katerega skupna vrednost znaša 55 milijonov evrov. Vrednost drugega sklopa razpisa - Spodbude za raziskovalno-razvojne projekte - je 12 milijonov evrov.

Cilj razpisa je povezati znanost, raziskovanje in gospodarstvo, namenjen pa je spodbujanju izvajanja raziskovalno-razvojnih in inovacijskih programov oziroma projektov konzorcijev oziroma podjetij za razvoj novih produktov, storitev, procesov in novih tehnologij na prednostnih področjih.

Strategija pametne specializacije je namenjena krepitvi konkurenčnosti gospodarstva, inovacijski sposobnosti in diverzifikaciji obstoječe industrije ter rasti novih in hitro rastočih industrij oziroma podjetij. Evropska komisija jo je potrdila 3. novembra lani.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.