Arhiv: Gorenje znova med prejemniki Red Dot Award

Čeprav bo uradna razglasitev letošnjih prejemnikov prestižne oblikovalske nagrade Red Dot Award šele 4. julija, so nagrajenci že znani. Med nekaj več kot 5.200 prijavljenimi izdelki iz 57 držav je mednarodna komisija 41 strokovnjakov priznanje za izjemno oblikovanje Red Dot podelila 1.304 izdelkom. Med njimi je tudi enajst produktov sedmih slovenskih podjetij, med katerimi s štirimi priznanji še posebej izstopa Gorenje.

Najprestižnejšo mednarodno nagrado za izjemne oblikovalske dosežke podeljuje nemška institucija Design Zentrum Nordrhein Westfale od leta 1955. Svoj ugled je pridobila predvsem zaradi nepristranskega ocenjevanja mednarodnih strokovnjakov in načina tekmovanja v treh različnih kategorijah: oblikovanje izdelkov, oblikovanje komunikacije in zasnova oblikovanja. Komisija vse izdelke oceni v živo tête-à-tête, pri čemer upošteva stopnjo inovacije, kakovost, funkcionalnost in ekološkost izdelka.

Gorenje, sicer prvo slovensko podjetje, ki je leta 2005 prejelo to prestižno oblikovalsko nagrado, letos dobi štiri priznanja za tri izdelke: Red Dot za kompaktno parno pečico Gorenje s TFT-zaslonom z upravljanjem na dotik (1), Red Dot za pečico Atag Matrix v grafitno črni barvi (2) in Red Dot za kuhinjsko napo Atag Evolve (1).

Predsednik uprave Gorenja mag. Franjo Bobinac meni, da so aparati z inovativnimi funkcijami in dovršenim dizajnom eden izmed dejavnikov, ki poganjajo rast in dobičkonosnost poslovanja. »V Gorenju se tega zelo dobro zavedamo in zato nenehno investiramo v razvoj in oblikovanje. Da smo letos ponovno med prejemniki nagrade Red Dot, je potrditev strokovne javnosti, da smo pri tem uspešni.« Gorenje je doslej prejelo 35 nagrad Red Dot Award.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.