Arhiv: 5.000 evrov subvencije za zaposlitev brezposelnih, mlajših od 30 let


Zavod RS za zaposlovanje (ZRSZ) je objavil javno povabilo, ki delodajalcem omogoča subvencijo 5.000 evrov za zaposlitev brezposelnih, mlajših od 30 let. Ponudbe za trajno zaposlovanje mladih lahko delodajalci oddajo od 12. aprila 2017 od 31. julija 2019 oziroma do obvestila o zaprtju povabila.

SPODBUJANJE ZAPOSLOVANJA ZA NEDOLOČEN ČAS

Javno povabilo se izvaja v okviru programa Spodbude za trajno zaposlovanje mladih. Namenjeno je spodbujanju zaposlovanja za nedoločen čas, s ciljem izboljšanja zaposlitvenih možnosti za mlade ter zagotavljanja dolgoročnejšega sodelovanja med delodajalci in mladimi iskalci zaposlitve. Hkrati program prispeva k zmanjšanju neskladij med ponudbo kandidatov in povpraševanjem delodajalcev na trgu dela.

NA VOLJO 27,7 MILIJONA EVROV

Za subvencionirano zaposlitev 5.507 mladih brezposelnih je na voljo 27,7 milijona evrov, ki jih financirata Republika Slovenija (20 %) in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada (80 %). Dobrih 60 % vseh sredstev je namenjenih za mlade s stalnim prebivališčem v zahodni Sloveniji, 40 % pa za mlade s stalnim prebivališčem v vzhodni Sloveniji.

NAJMANJ 3 MESECE V EVIDENCI BREZPOSELNIH

V subvencionirano zaposlitev pri delodajalcih se lahko vključijo mladi pred dopolnjenim 30. letom starosti, ki so najmanj 3 mesece prijavljeni v evidenci brezposelnih. Delovno razmerje mora biti sklenjeno za nedoločen čas. Delodajalci morajo zaposlenim zagotoviti plačo in druge prejemke iz delovnega razmerja v skladu z veljavno delovnopravno zakonodajo.

Več informacij s klikom na povezavo SPODBUJANJE ZAPOSLOVANJA ZA NEDOLOČEN ČAS

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.