Arhiv: Minister za infrastrukturo napoveduje prvo lopato za oktober



Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je ob obisku na Koroškem izjavil, da se bo gradnja severnega kraka 3. razvojne osi v Gaberkah začela sredi oktobra letos. Pred tem bo potrebno brez zapletov izbrati izvajalca gradnje. To je naloga, ki jo mora izpeljati nova uprava Družbe za avtoceste Republike Slovenije (DARS).

3. RAZVOJNA OS SMISELNA PREDVSEM V PRIMERU IZGRADNJE DO HOLMECA

Minister Vrtovec je ob tej priložnosti izrazil prepričanje, da je 3. razvojna os smiselna predvsem v primeru izgradnje do mednarodnega mejnega prehoda Holmec. Znano je, da je infrastrukturno ministrstvo že v času ministrice Alenke Bratušek sprožilo postopke za prostorsko umeščanje odsekov Slovenj Gradec–Dravograd in Dravograd–Holmec, a je pri tem prišlo do številnih birokratskih ovir. Zato bo postopek umeščanja še kar nekaj časa naloga vladnih struktur, ob tem pa bo verjetno znova izpostavljeno vprašanje ekonomike gradnje te prometnice. V zagovor splošnim koristim izgradnje 3. razvojne osi so na Koroškem v preteklosti pripravili že veliko argumentov in z njimi prepričevali državo o nujnosti gradnje. 

V PRIČAKOVANJU NOVEGA SESTANKA KOORDINACIJSKEGA ODBORA

Tako v Koroški kot tudi v SAŠA regiji smo zadovoljni spričo dejstva, da je infrastrukturni minister 3. razvojno os opredelil kot enega ključnih infrastrukturnih projektov te vlade. Spomnimo, da je bil leta 2017 med državo in obema omenjenima regijama podpisan protokol o izgradnji 3. razvojne osi, ki je določil tudi organ nadzora – koordinacijski odbor. Ta se je nazadnje sestal decembra 2019. Koroška mladinska iniciativa za 3. razvojno os je ministra Vrtovca zaprosila za sklic odbora, a kljub trem pozivom do operativnega sestanka še ni prišlo.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.