Arhiv: Zakaj podjetniki v Sloveniji nismo ponosni nase in zakaj bi morali biti


SPOT svetovanje Savinjska - Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica (SŠGZ) in sekcija računovodskih servisov pri SŠGZ sta pripravila 8. regijsko srečanje podjetnikov, ki se ga je lahko zaradi zaščitnih ukrepov proti širjenju covida-19 udeležilo omejeno število udeležencev.

LETOŠNJE TEME IZBRANE NA PODLAGI POBUD IZ ČLANSTVA

Uvodoma je podjetnike pozdravila predsednica sekcije računovodskih servisov pri SŠGZ Petra Pleterski in osvežila spomin na pretekle izvedbe tega dogodka. Če so bile vsebine prejšnjih srečanj večinoma povezane s spremembami zakonodaje, zlasti na davčnem in finančnem področju, so bile letošnje teme izbrane na podlagi pobud iz članstva. Predsednica je izrazila upanje, da se bodo srečanja podjetnikov v letu 2021 splet lahko udeležili vsi zainteresirani iz regije in širše.

KAKO POSTOPATI V PRIMERU OBISKA DAVČNEGA INŠPEKTORJA

Mojca Šircelj, ki je 16 let službovala na FURS-u, sprva kot višja inšpektorica, v obdobju od 2008 do 2012 pa je bila generalna direktorica, je udeležencem spregovorila o pravicah in dolžnostih zavezancev, ko jih obišče davčni inšpektor. Predstavila je, kako poteka davčni inšpekcijski nadzor, katera pooblastila, pravice in dolžnosti ima davčni inšpektor ter kako postopati v primeru obiska davčne inšpekcije.

VELIKO PODJETNIŠKIH ZGODB O USPEHU, KI PA NISO CENJENE

Petra Škarja, podjetnica in avtorica knjižnih uspešnic, je bila gostja regijskega srečanja podjetnikov v Velenju že lani, ko je navdušila s predavanjem o vzponih in padcih v podjetništvu. Udeleženci so si zapomnili njeno sporočilo, da se je treba iz vsakega padca nekaj naučiti in vztrajati na svoji poti. Letos je iskala odgovor na vprašanje, zakaj podjetniki v Sloveniji nismo ponosni nase in zakaj bi morali biti. Nanizala je vrsto zgodb o uspehu v segmentu zagonskih podjetij, kjer se tudi sama precej angažira, ter poudarila pomen blagovnih znamk.

POSKRBLJENO TUDI ZA SMEH IN RAZVEDRILO

Zaključni del srečanja je bil humorno obarvan. Za razvedrilo udeležencev sta s svojim nastopom poskrbela stand up komika Dejan Ikovic – Bushi in Uroš Kuzman, slednji je bil tudi v vlogi voditelja celotnega dogodka.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.