Arhiv: Podkrižnik med finalisti izbora Zmagovalec slovenskega izvoza 2021


Na 8. Konferenci slovenskih izvoznikov, ki je potekala v organizaciji Časnika Finance, so razglasili zmagovalca izbora najboljšega izvoznika leta 2021. Prestižno priznanje je prejelo podjetje EKWB, proizvajalec hladilnih sistemov za računalnike in računalnikov, med petimi finalisti izbora pa je bilo tudi podjetje Podkrižnik z Ljubnega ob Savinji, v katerem že več kot tri desetletja izdelujejo pogonsko tehniko.

KADROVSKA KREPITEV
V preteklem letu so pri Podkrižniku dodatno zaposlili deset sodelavcev, letos še dvanajst. Do konca leta 2021 so predvidene še štiri nove zaposlitve. Konec minulega leta so imeli 191 zaposlenih, konec letošnjega leta se bo število povečalo na 207.

IZVOZ SKUPINE PODKRIŽNIK 85 ODSTOTKOV PRIHODKOV
Obseg njihovega izvoza presega deset milijonov evrov. S svojimi izdelki so prisotni v desetih državah. Izvoz v podjetju Podkrižnik predstavlja 44 odstotkov prihodkov, ker pa so njihovi partnerji tudi izvozna podjetja, se s posrednim izvozom ta delež poveča na dobrih 70 odstotkov. Če dodamo še rezultate Podkrižnikovega nemškega podjetja Ora Drive, Skupina Podkrižnik z izvozom ustvari 85 odstotkov prihodkov. Največji izvozni trgi so Nemčija (17 odstotkov), Madžarska (12 %) in Slovaška (13 %).

 GLAVNA PREDNOST LASTNA RAZVOJNA IN RAZISKOVALNA SKUPINA
So razvojni sistemski dobavitelj več velikim svetovnim korporacijam, kar kaže na to, da jim odjemalci zaupajo. Njihova glavna prednost je, da imajo lastno razvojno in raziskovalno skupino za najnovejše tehnologije in predelavo. Zagotovijo lahko najkrajši možni odzivni čas od ideje do prvega potrjenega izdelka in poznejšo serijsko proizvodnjo. Posle dobivajo, ker so sposobni v najkrajšem možnem času ponuditi izdelek vrhunske kakovosti po konkurenčni ceni.

 POTENCIAL ZA RAST NA PODROČJU ELEKTRIČNE MOBILNOSTI IN ROBOTIKE
Pri novih projektih sodelujejo s fakultetami, inštituti, razvojno usmerjenimi podjetji in odjemalci na področju komponent pogonske tehnologije ter pogonskih sistemov za različne aplikacije. Poleg drugih področij delovanja je podjetje prepoznalo velik potencial za nadaljnjo rast na področju električne mobilnosti in robotike. S sistemom za električna plovila Edy'n je Podkrižnik letos poleti na tekmi v Benetkah premagal vso svetovno konkurenco.

 ZDRAVA RAST IN ŠIRITEV NA GLOBALNEM TRGU
Naložbe v zaposlene, dolgoročne pogodbe, razvoj, znanje in naložbe v opremo zagotavljajo zdravo rast v prihodnosti in priložnosti za širitev poslovanja. Visokotehnološka oprema, usposobljeno osebje, ustrezna tržna naravnanost, lasten razvoj so osnova za visokokakovostne izdelke in širitev na globalnem trgu. V prihodnjih letih načrtujejo predstavitev novih izdelkov z višjo dodano vrednostjo in 10- do 15-odstotno organsko rast prodaje ter zaposlovanje novih kadrov.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.