Arhiv: Zaključeno drugo usposabljanje projektnih managerjev za pravični prehod


Razvojna agencija SAŠA

Zadnji petek v oktobru je v prostorih Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice (SŠGZ) v Velenju potekala podelitev certifikatov udeležencem, ki so uspešno zaključili intenzivno usposabljanje Projektni manager za pravični prehod. Tridnevna delavnica je potekala pod okriljem Razvojne agencije (RA) SAŠA v okviru aktivnosti Centra za pravični prehod (CPP) SAŠA regije.

STROKOVNO KVALIFIKACIJO PRIDOBILO 46 UDELEŽENCEV
Certifikate udeležencem je podelila direktorica RA SAŠA Biljana Škarja, skupaj z Rokom Plankljem, direktorjem SŠGZ, in Janezom Deklevo, razvojnim managerjem iz Združenja za razvoj znanja. V dveh usposabljanjih je strokovno kvalifikacijo projektnega managerja za pravični prehod pridobilo 46 udeležencev. Udeležencev je bilo sicer več, vendar niso vsi v prvem roku pristopili k izpitu, nameravajo pa to narediti v bližnji prihodnosti.

IZ SKLADA ZA PRAVIČNI PREHOD 258 MILIJONOV EVROV
Udeleženci so dobili poglobljen pregled nad razpoložljivimi sredstvi, spoznali pa so tudi ključna orodja za pripravo uspešnih prijav na razpise, z jasnim poudarkom na regijski družbeno–ekonomski preobrazbi, v smeri razogljičenja in zelenega trajnostnega prehoda. Udeleženci so dobili tudi konkretne smernice za načrtovanje projektov in pripravo prijav na razpise, vključno s pridobivanjem sredstev. V Sloveniji je iz Sklada za pravični prehod na voljo 258 milijonov evrov sredstev, v okviru EU pa je za podporo pravičnemu prehodu namenjenih okrog 90 milijard evrov.

NOVEMBRA ŠE ENO USPOSABLJANJE
»Zaradi velikega interesa in povpraševanja bomo v mesecu novembru izvedli še eno usposabljanje za projektnega managerja za pravični prehod, in sicer 21. in 22. novembra, zaključni del z izpitom pa bo 28. novembra. Prijave so odprte in vsi zainteresirani se lahko prijavijo preko spletne strani SŠGZ. Lepo vabljeni in se veselimo novih usposobljenih managerjev za pravični prehod,« je povedala direktorica RA SAŠA Biljana Škarja.

Aktivnosti Centra za pravični prehod so v celoti financirane iz sredstev tehnične pomoči Sklada za pravični prehod. 

www.evropskasredstva.si 

 

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.