Arhiv: Nova javno naročniška zakonodaja – ZJN-3

V prostorih SŠGZ je potekal seminar na temo nove javne naročniške zakonodaje (ZJN-3), ki začne veljati 1. aprila. Udeleženci so se seznanili z novostmi omenjene zakonodaje, ki v določenih primerih izboljšuje dosedanjo ureditev, ponekod pa odpira nova vprašanja, na katera bo odgovor dal šele čas.

Nov zakon sledi smernicam Evropske unije glede delovne in okoljske zakonodaje. Krajši roki in dvig mejnih vrednosti za uporabo zakona omogočajo hiter postopek oddaje javnega naročila. Novi postopki, na primer partnerstvo za inovacije, dajejo naročnikom možnost, da v sodelovanju s ponudniki dobijo, kar potrebujejo ali še boljše.

Pomembna novost je tudi opredelitev, kdaj je v fazi izvedbe pogodbe o javnem naročilu potrebno zaradi sprememb izvesti nov postopek. Na daljši rok zakon predvideva popolno elektronsko komuniciranje med naročniki in gospodarskimi subjekti, vključno z vročitvijo odločitve – objava na portalu. Zakon bo »polno« uporaben šele v 60 dneh po uveljavitvi, ko bodo usklajeni ali sprejeti še vsi podzakonski akti.

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.