Arhiv: Prvo srečanje regionalne mreže partnerjev projekta GOAL

Na Medpodjetniškem izobraževalnem centru je potekalo prvo srečanje regionalne mreže partnerjev mednarodnega projekta GOAL v Savinjski regiji, med katerimi je tudi SŠGZ. Cilj projekta GOAL, ki se izvaja v okviru programa Erasmus + KA 3 – eksperiment urejanja politike izobraževanja, je izboljšati možnosti svetovanja za odrasle v izobraževanju in s tem prispevati k povečanju vključenosti manj izobraženih odraslih v vseživljenjsko učenje ter posledično izboljšati njihovo mobilnost na trgu dela.


Skladno z osrednjim ciljem projekta bomo razvili pristope svetovalne dejavnosti za podporo izbranim manj izobraženim skupinam odraslih in jih implementirali v praksi. Pri tem se bomo osredotočili zlasti na nekvalificirane in manj izobražene iskalce zaposlitve, manj izobražene zaposlene, starejše od 50 let in priseljence. Na območju Savinjske regije je ciljno število udeležencev 75, od tega 50 preko Svetovalnega središča Velenje in 25 preko Šolskega centra Velenje.

 

Naš cilj je tudi izboljšati partnerstvo med institucijami na področju svetovanja in izobraževanja odraslih. Opazovali bomo kompetence strokovnih delavcev – svetovalcev in razvili nova orodja za svetovanje ter analizirali njihovo uporabo v različnih okoljih pri različnih ciljnih skupinah odraslih.

 

Za doseganje ciljev projekta bo zelo pomembno sodelovanje z gospodarstvom, zato je razveseljivo, da so se kot partnerji sestanka udeležili tudi predstavniki nekaterih podjetij (BSH Hišni aparati Nazarje, , Komunalno podjetje Velenje, PV Invest Velenje, DBSS Velenje, Inštitut Integra Velenje …). Vključevanje zaposlenih, ki sodijo v prej navedene ciljne skupine, lahko doprinese k višji kakovosti dela v podjetju in s tem k višji kakovosti življenje zaposlenih. Aktivnosti v projektu bodo potekale do januarja 2018.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.