Arhiv: Sekcija računovodskih servisov o izkušnjah pri pripravi letnih poročil

Na marčni redni seji sekcije računovodskih servisov pri SŠGZ so bile v ospredju ugotovitve, dileme in izkušnje iz priprave letnih poročil za leto 2015, ki prehajajo v zaključno fazo, saj je rok za oddajo 31. 3. 2016. Razprava je tekla tudi o izkušnjah pri prijavah v zdravstveno zavarovanje in izplačilih pri upokojitvah.

 

Posebej je bilo izpostavljeno vprašanje, ali mora gospodarski subjekt spoštovati določila kolektivne pogodbe za dejavnost, ki jo opravlja oziroma je zanjo registriran, če omenjeni subjekt ni član nobene od delodajalskih organizacij, ki so to kolektivno pogodbo podpisale. O tem bo strokovna služba SŠGZ do aprilske seje sekcije pridobila strokovno tolmačenje pravne službe Gospodarske zbornice Slovenije.

 

Udeleženci seje so se v drugem delu seznanili z vsebino ponudb za izvedbo seminarja o novih standardih SRS 2016 in se odločili za ponudbo Vesne Bartolj Maver. Seminar bo potekal v sredo, 6. aprila, s pričetkom ob 9. uri in bo trajal 6 šolskih ur z dvema odmoroma. Med daljšim odmorom bo krajša seja sekcije. Razpis seminarja s pogoji udeležbe pripravi in objavi strokovna služba SŠGZ. 


Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.