Arhiv: Podjetniški dan na dvorcu Gutenbuchel

Lani je v Šoštanju pod okriljem tamkajšnje občine odprl svoja vrata Podjetniški center (PC) Pristop, ki želi ponuditi priložnost mladim in starejšim občanom Občine Šoštanj, Šaleške doline in širše Savinjske regije kot model centra, ki združuje podjetniško misel z družbenim (socialnim) učinkom in omogoča dialog za vprašanja razvoja. V sklopu spomladanskih aktivnosti je PC Pristop organiziral podjetniški dan na dvorcu Gutenbuchel, kjer je sicer od 18. do 28. marca potekala velikonočna razstava.

Podjetniški dan je potekal pod naslovom Kako združiti podjetništvo in arhitekturno-kulturno dediščino. Udeležence je na dvorcu Gutenbuchel sprejela arhitektka Mateja Kumer, ki v sodelovanju s Simonom Ogrizkom, vodjo Poslovne enote Vrtnarstvo v velenjskem podjetju PUP, vodi projekt oživljanja omenjenega objekta, v nadaljevanju pa so jih pozdravili tudi predstavniki Občine Šoštanj.

S svojo dejavnostjo se je ob tej priložnosti predstavilo več podjetnikov, PC Pristop je predstavil vodja Franci Pečnik, direktor Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice (SŠGZ) mag. Franci Kotnik pa je predstavil gospodarstvo SAŠA regije in vlogo podjetnikov v njej. Svojo predstavitev je sklenil s povabilom, da novoustanovljeni podjetniki in podjetja eno leto brezplačno koristijo članske ugodnosti v SŠGZ in se šele nato odločijo, če bodo postali polnopravni člani. Najavil je tudi redna mesečna srečanja za podjetnike na zbornici z aktualnimi vsebinami, ki se bodo začela že to pomlad.

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.