Arhiv: Predstavitev SAŠA inkubatorja na seji sekcije računovodskih servisov



Na majski seji sekcije računovodskih servisov pri SŠGZ je prokuristka SAŠA inkubatorja mag. Biljana Škarja predstavila poslanstvo in dejavnost regijskega inkubatorja, ki pokriva območje Savinjsko-šaleške regije. V razpravi so bile oblikovane nekatere ideje za sodelovanje s sekcijo računovodskih servisov, zlasti na področju mentorstva mladim podjetnikom.

SAŠA inkubator, ki je pridruženi član SŠGZ, je bil ustanovljen leta 2007 s strani PV investa, ki je bil večinski lastnik, Mestne občine Velenje, Savinjsko-šaleške območne razvojne agencije, Šolskega centra Velenje in Tehnocentra Univerze v Mariboru. Leta 2014 je 60-odstotni delež PV investa odkupila Mestna občina Velenje. 

Vzpostavljena je bila nova ekipa, ki aktivno deluje na področju podpore mladim podjetjem in izgradnje regionalne start-up skupnosti. Trenutno je v obstoječih prostorih inkubiranih 18 podjetij, zasedene pa imajo vse prostore na dveh lokacijah: v Podjetniškem centru Rudarski dom (proizvodni in pisarniški prostori) in v Podjetniškem centru Standard (pisarniški prostori). Iščejo nova podjetja in nove mentorje, njihov ključni cilj pa je, da s povezovanjem in sodelovanjem ključnih subjektov regije zgradijo učinkovit regionalni podjetniški ekosistem.

V razpravi se je izkazalo, da bi bila najbolj smiselna povezava med inkubatorjem in sekcijo pri SŠGZ, znotraj katere so povezani računovodski subjekti z različnimi ekspertnimi znanji. Biljana Škarja je ob tej priložnosti povabila člane sekcije na dogodek, ki ga bo SAŠA inkubator pripravil 18. maja ob dnevu podjetnic, kjer bodo gostili v mednarodnem prostoru uspešno podjetnico Špelo Perc.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.