Arhiv: 2. poslovni forum gospodarstvenikov in podjetnikov občine Tešanj in SAŠA regije



10. in 11. maja je v organizaciji Občine Šoštanj potekal 2. poslovni forum gospodarstvenikov in podjetnikov občine Tešanj (BIH) in SAŠA regije. Prvi dan je bil namenjen predstavitvi gospodarstva obeh strani in B2B srečanjem predstavnikov posameznih podjetij, drugi dan pa so potekali obiski v posameznih podjetjih in ogledi znamenitosti v občini Šoštanj.


Na podlagi sporazuma o sodelovanju med občinama Šoštanj in Tešanj, ki je bil podpisan lani julija v Šoštanju, je v začetku letošnjega februarja v Tešnju v organizaciji tamkajšnje občine potekal prvi poslovni forum, na katerem so bili vzpostavljeni začetni kontakti med zainteresirani gospodarskimi subjekti iz Slovenije in BIH. Dogovorjeno je bilo, da se identifikacija možnosti za sodelovanje nadaljuje na naslednjem poslovnem forumu v Šoštanju.


V uvodnem delu prvega dne foruma, ki je potekal v Termah Topolšica, sta udeležence pozdravila župan Občine Šoštanj Darko Menih in župan Občine Tešanj mag. Suad Huskić. V nadaljevanju je direktor Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice mag. Franci Kotnik predstavil temeljne značilnosti gospodarstva SAŠA regije, sledila pa je predstavitev udeležencev poslovnega foruma.

V B2B srečanjih so sodelovala podjetja iz dejavnosti energetike, strojnih instalacij, obdelave kovin, elektro instalacij in avtomatike, obdelave lesa, turizma, transporta, grafičnih storitev, gradbeništva in kmetijstva ter investicij. Srečali so se tudi predstavniki muzejske dejavnosti.

Nekateri od udeležencev srečanja so se odločili za sodelovanje na 12. sejmu gospodarstva, ki bo potekal v Tešnju od 19. do 22. maja. Primarni namen tega sejma je razvijanje poslovnih aktivnosti in rast gospodarskih investicij v BIH. Na sejmu pričakujejo številne gospodarstvenike in investitorje, kakor tudi predstavnike tujih držav in inozemskih poslovnih združenj.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.