Arhiv: Nadaljevanje dobrega sodelovanja s Finančnim uradom Velenje



Predsednica in podpredsednik sekcije računovodskih servisov pri Savinjsko-šaleški gospodarski zbornici (SŠGZ) Petra Pleterski in Klemen Umbreht sta ob začetku novega mandata obiskala Finančni urad (FU) Velenje, s katerim v zadnjem obdobju tako sekcija kot tudi zbornica zelo uspešno sodelujeta. Direktorica FU Darija Vidmar je ob tej priložnosti napovedala nadaljevanje konstruktivnega sodelovanja.

 Petra Pleterski je v razgovoru povzela pozitivne ocene po lanskoletnem regijskem srečanju podjetnikov, na katerem so predstavnice FU Velenje predstavile ključna pravila pri uvajanju davčnih blagajn. Udeleženci srečanja so pozdravili pripravljenost FU, da se z informacijami »iz prve roke« približa davčnim zavezancem. Želja sekcije računovodskih servisov je, da bi predstavnice FU Velenje na letošnjem srečanju podjetnikov, ki bo v prvi polovici novembra, predstavile dosedanje izkušnje in učinke uvedbe davčnih blagajn, do takrat pa bo predvidoma v veljavi tudi napovedana sprememba zakona, ki naj bi razbremenila določene kategorije zavezancev.

 Direktorica FU Velenje Darija Vidmar in njena sodelavka Helena Selič sta potrdili sodelovanje predstavnikov FU Velenje na letošnjem srečanju podjetnikov in izrazili zadovoljstvo nad dosedanjim sodelovanjem, katerega namen je boljša informiranost davčnih zavezancev in čim manj nepotrebnih ovir pri izvajanju z zakonom predpisanih davčnih obveznosti. Kot se kaže v praksi, bo potrebno na področju davčnega opismenjevanja, zlasti mlajše generacije, postoriti še veliko, k čemur lahko pripomore tudi zbornica pri sodelovanju z mladimi podjetniki in start-up podjetji.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.