Arhiv: Znani kandidati za nacionalna priznanja za najboljše inovacijeGospodarska zbornica Slovenije je objavila seznam kandidatov za priznanja za najboljše inovacije v letu 2016. Med 40 kandidati sta tudi dve inovaciji podjetja BSH Hišni aparati Nazarje d.o.o. in ena inovacija podjetja Gorenje d.d. Nacionalna priznanja bodo podeljena v sklopu programa letošnjega Dneva inovativnosti, ki bo potekal na Brdu pri Kranju v sredo, 21. septembra.


Prva inovacija podjetja BSH Hišni aparati Nazarje »sliši na ime« kompaktni kuhinjski aparat MultiTalent 3. Nov kompaktni in vsestranski kuhinjski pomočnik z več kot 50 funkcijami olajša kuho in peko. Prostorsko ekonomičnost aparatu daje možnost shranjevanja pribora direktno v posodi (dizajn SmartStorage), prav tako ima aparat integriran prostor za shranjevanje kabla.

Druga inovacija istega podjetja je popolnoma avtomatski kavni aparat EQ.9. Gre za aparat s kovinskim ohišjem v kombinaciji z visoko sijočimi črnimi površinam, ki je opremljen z velikim barvnim zaslonom. Le-ta omogoča enostavno in intuitivno upravljanje ter napredne nastavitve za zahtevnejše uporabnike. Nastavitve napitkov se shranijo v uporabniške profile in jih je mogoče kadarkoli ponovno priklicati.

Gorenje se poteguje za nacionalno priznanje s pralnim strojem Panasonic AutoCare. Gorenje in Panasonic sta skupaj razvila novo generacijo pralnih strojev s polnitvijo 8 in 10 kg, s samodejnim programom pranja in uporabo pare med pranjem, ki zmanjšanje zmečkanost perila ter učinkovito odstranjuje alergene. Ohranili so izjemno energijsko učinkovitost (A+++) in zelo tiho delovanje stroja.
Vse omenjene inovacije so na regijskem ocenjevanju v organizaciji Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice (SŠGZ) prejele zlato priznanje.

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.