Arhiv: Plastika Skaza, Invel in Gorenje med zmagovalci izbora najboljših ukrepov promocije zdravja na delovnem mestu


V sklopu projekta Vseslovenska kampanja za ozaveščanje delodajalcev za ohranjanje in krepitev zdravja zaposlenih na delovnem mestu, katerega slogan je »Zdravi zaposleni – uspešna organizacija« in v katerem kot partner sodeluje tudi SŠGZ, je bil izveden natečaj za delodajalce za izbor najboljših ukrepov promocije zdravja na delovnem mestu. Družbe iz SAŠA regije Plastika Skaza d.o.o., Invel d.o.o. in Gorenje d.d. so dosegle izjemen uspeh, saj so zmagale v štirih od šestih razpisanih kategorij.

Projekt Vseslovenska kampanja za ozaveščanje delodajalcev za ohranjanje in krepitev zdravja zaposlenih na delovnem mestu je namenjen dvigu ozaveščenosti in informiranosti strokovne in splošne javnosti o pomenu promocije zdravja na delovnem mestu ter koristih, ki jih le-ta prinaša. V okviru projekta potekajo številne informativno-promocijske aktivnosti, kot so organizacija strokovnih regijskih posvetov, izdajanje spletnega novičnika ter izvedba natečaja za delodajalce za izbor inovativnih in učinkovitih dobrih praks.

Na omenjeni natečaj je prispelo 109 prijav oziroma več kot 120 različnih ukrepov promocije zdravja na delovnem mestu s strani 56 delovnih organizacij. Namen natečaja za izbor najboljših ukrepov promocije zdravja na delovnem mestu je bil spodbuditi delodajalce k širjenju ukrepov promocije zdravja na delovnem mestu in implementaciji ukrepov promocije zdravja na delovnem mestu tam, kjer jih še ne izvajajo ali bi želeli svoje programe razširiti in obogatiti.

Strokovna komisija je ocenjevala inovativnost, posplošljivost, učinkovitost, zahtevnost implementacije in uporabno vrednost posameznih ukrepov ter med prispelimi izbrala najboljše:

  • najboljši ukrep promocije zdravja na delovnem mestu na nacionalni ravni: Plastika Skaza d.o.o.
  • najboljši ukrep promocije zdravja na delovnem mestu v kategoriji mikro podjetij: Invel d.o.o.
  • najboljši ukrep promocije zdravja na delovnem mestu v kategoriji malih podjetij: Saubermacher - Komunala Murska Sobota d.o.o.
  • najboljši ukrep promocije zdravja na delovnem mestu v kategoriji srednje velikih podjetij: Plastika Skaza d.o.o.
  • najboljši ukrep promocije zdravja na delovnem mestu v kategoriji velikih podjetij: SGP Pomgrad d.d.
  • ukrep z najbolj celostnim pristopom k promociji zdravja na delovnem mestu: Gorenje d.d.

Priznanja za najboljše ukrepe bodo delovnim organizacijam podeljena s strani častne pokroviteljice projekta, ministrice za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anje Kopač Mrak, na zaključni konferenci projekta, ki bo potekala 12. oktobra v Grand hotelu Union v Ljubljani. Vsi nagrajeni ukrepi bodo predstavljeni tudi v brošuri, izdani v okviru kampanje.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.