Arhiv: Najpogostejše napake, ki jih FURS ugotavlja pri davčnih zavezancih


Sekcija računovodskih servisov pri Savinjsko-šaleški gospodarski zbornici je organizirala srečanje s predstavniki Finančnega urada Velenje, na katerem so slednji predstavili najpogostejše napake, ki jih ugotavljajo pri zavezancih pri izvajanju kontrole in procesiranju davčnih obračunov.

Kot je uvodoma poudaril Franc Peperko, namestnik direktorice Finančnega urada Velenje, je odpravljanje napak pri davčnih zavezancih v interesu tako njih samih in njihovih računovodij kot tudi v interesu finančne uprave, zato je smiselna redna izmenjava informacij in ugotovitev iz prakse, le-ta pa naj bi vodila k manjšemu številu napak in posledično boljšemu poslovanju.

Udeležba članic sekcije računovodskih servisov pri Savinjsko-šaleški gospodarski zbornici na omenjenem dogodku je pokazala njihov velik interes, da se seznanijo z najpogostejšimi napakami, ki jih davčni inšpektorji ugotavljajo pri zavezancih pri izvajanju kontrole in procesiranju davčnih obračunov, ter s svojim delom pripomorejo k odpravljanju le-teh. Z dobro prakso sodelovanja s Finančnim uradom Velenje zato nameravajo nadaljevati, prvi naslednji korak v tej smeri pa bo sledil na regijskem srečanju podjetnikov, ki bo 10. novembra v Velenju, na katerem bodo predstavniki finančne uprave udeležence seznanili z rezultati delovanja davčnih blagajn v prvem letu po njihovi uvedbi.

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.