Arhiv: Plastika Skaza tretjič zapored savinjsko-zasavska gazelaDružba Dnevnik je v Celju razglasila petega finalista v izboru Slovenska gazela 2016. Gazela savinjsko-zasavske regije je tretjič zapored velenjsko podjetje Plastika Skaza d.o.o., med tri nominirance pa se je uvrstila še ena članica SŠGZ iz Velenja - družba Mega M d.o.o.

Pred leti so si v Plastiki Skaza zastavili cilj, da postanejo gazela. Uspelo jim je. Sledila je ambicija, da postanejo slovenska multinacionalka. Tudi to jim je uspelo. Podjetje, ki se je razvilo iz nekdaj obrtniške kooperantske delavnice, je danes inovativno, razvojno naravnano in pogumno postavlja nove trende v tehnološkem razvoju izdelkov iz ekološke plastike, v materialih in dizajnu.

Pogon rasti dajejo sodobni pristopi k vodenju in inoviranju. Prihodke, ki jih v 95 odstotkih ustvarijo na mednarodnih trgih, so v obdobju 2010-2015 povečali za 2,6-krat - z 12 na 31,5 milijona evrov. V petih letih so odprli 62 novih delovnih mest, dodano vrednost na zaposlenega pa povečali za tretjino. 

V podjetju vsako leto zabeležijo več kot tisoč idej. Na trgu ponujajo 240 lastnih izdelkov, poleg modela imajo vloženi tudi dve patentni prijavi, v zadnjih treh letih so registrirali pet blagovnih znamk. V podjetje nenehno vpeljujejo nove metode agilnega delovanja in pozornost namenjajo tudi digitalni preobrazbi. 

 Več kot 30 let so razvojni partnerji številnim velikim globalnim podjetjem, kljub rasti pa jim uspeva ohranjati zvestobo kupcev: še danes sodelujejo s prvim poslovnim partnerjem in do sedaj, kot pravijo, niso izgubili niti enega kupca. Med prednostmi podjetja vidijo tudi po spolu uravnoteženo vodstvo, leta 2013 so za to prejeli priznanje managerkam prijazno podjetje.

Družbo Plastika Skaza z boniteto A1 ++, ki sodi med tisoč najbolj navdihujočih podjetij v Evropi, je metodološka komisija prepoznala za gazelo savinjsko-zasavske regije 2016, v finalni izbor pa je poleg podjetja Petre z Vranskega uvrstilo podjetje Mega M, ki je specializirano za celovite rešitve na področju telekomunikacij in informatike. Je operater IP- in mobilne telefonije, ponudnik dostopa do interneta in naprednih rešitev računalništva v oblaku.


Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.