Arhiv: Balkan Start:up 2016


21.-23. 10. 2016

Minuli vikend je v Velenju pod naslovom Balkan start:up 2016 potekal mednarodni podjetniški dogodek, na katerem so mladi iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Albanije in Kosova razvijali svoje ideje in iskali možnosti medsebojnega sodelovanja in povezovanja s slovenskimi podjetji. Dogodek so organizirali SAŠA inkubator, Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica, Savinjsko-šaleška območna razvojna agencija, Šolski center Velenje in Mestna občina Velenje.

V petek je dogodek slavnostno odprl podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol, ki je izrazil podporo tovrstnim dogodkom, saj »v Velenju na medkulturnosti in povezovanju gradimo nove zgodbe o uspehu«. Udeležence so nato nagovorili Sandi Češko iz Studia Moderna, Tanja Skaza in Laura Rednak iz Plastike Skaza ter Rok Lesjak iz korporativnega start up podjetja Gorenja GOR.

V nedeljo so ekipe svoje delo predstavile strokovni komisiji, ki so jo sestavljali Dejan Bohak (Gorenje Point), Matej Tratnik (Plastika Skaza) in Matej Meža (Mega M).

Zmagovalna ekipa ArtNail iz Velenja je komisijo prepričala z risalnikom za nohte, ki prinaša revolucijo na trgu. Uporabniki z njim pridobijo realno predstavitev pred poslikavo, natančno izvedbo in povečajo svojo produktivnost.

Drugo mesto je osvojila ekipa iz Rijeke s projektom Braille Riddles. Gre za projekt, ki ga izvaja skupina študentov s ciljem, da ustvarijo serijo izobraževalnih pripomočkov za slepe in slabovidne osebe. Pripomočki, ki so trenutno na trgu, so predragi za večino slepih in slabovidnih oseb. V sodelovanju z univerzami in združenji slabovidnih državljanov bodo s pomočjo 3D tehnologije proizvedli ekonomsko dostopne izdelke, ki bodo bistveno izboljšali izobraževanje slepih in slabovidnih oseb.

Tudi nagrada za tretje mesto je ostala doma. Kravuljček je ženski modni dodatek, ki stopa ob bok moškim elegantnim kravatam. Gre za ročno narejen izdelek iz vrhunskih materialov in unikatnega izgleda. Kravuljček se najbolje počuti v poslovnem okolju, sestankih in poslovnih prezentacijah, najbolje pa se poda ženskam, ki želijo izstopiti iz sivine vsakdanjih dolgočasnih modnih dodatkov.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.