Arhiv: Visoka šola za varstvo okolja ponovno dobitnica jabolka kakovosti



Javni zavod Center RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja (CMEPIUS) je tudi letos podelil nacionalna priznanja jabolka kakovosti najboljšim projektom. Visoka šola za varstvo okolja (VŠVO) iz Velenja, pridružena članica SŠGZ, je prejela jabolko kakovosti za 1. mesto v kategoriji Erasmus - individualna mobilnost v okviru programa Vseživljenjsko učenje.

Priznanja je nagrajencem izročila ministrica za izobraževanja, znanost in šport, dr. Maja Makovec Brenčič, ki je poudarila, da sta odprtost in internacionalizacija v povezavi s kakovostjo nujni za nadaljnji razvoj družbe znanja: »Pomembno je, da ohranjamo svojo identiteto in da obenem znamo sprejeti dejstvo, da svet koraka naprej.«

Koordinatorica projekta na VŠVO Andrejka Mevc je ob tem povedala: »Program Erasmus pomeni začetek, podlago in spodbudo za vse aktivnosti, v katerih se danes VŠVO v mednarodnem okolju uspešno udejstvuje. Brez njega bi imela šola bistveno težje delo. Internacionalizacija v vseh strateških dokumentih visoke šole, vključno z vizijo institucije, ima ključno vlogo, trajnostni razvoj mobilnosti pa je opredeljen kot njen ključni element.

Erasmus aktivnosti so prinesle izmenjave znanja, izkušenj, dobrih praks, razširile in okrepile partnerske odnose, prenos metod in znanja na študente in širše okolje ter družbo. Projekt odlikuje dejstvo, da institucija ni imela nobene odpovedi, niti pri mobilnosti študentov niti pri mobilnosti zaposlenih, za kar ima zasluge redno in temeljito informiranje o možnostih Erasmus mobilnosti, dobro organizirana in vsestranska podpora študentom in osebju v stopnji priprave, z vzpostavljenim sistemom rezervnih list, kakovostno spremljanje ter urejeno priznavanje in vrednotenje mobilnosti, tako za študente kot tudi za zaposlene.«

Poleg programa Erasmus je visoka šola aktivna tudi v mednarodnih programih v aktivnostih Norveškega finančnega mehanizma in Evropskega gospodarskega prostora Slovenskega štipendijskega sklada, pri organizaciji mednarodnih poletnih šol in ostalih mednarodnih aktivnostih, te sinergije pa spretno uporablja za svojo rast in razvoj.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.