Arhiv: Prva pripravljalna dela za tretjo razvojno os že letos


10. maj 2017

 V okviru vladnega obiska v Savinjski regiji je premier Miro Cerar povedal, da se bodo prva pripravljalna dela na trasi tretje razvojne osi na odseku med avtocesto in Velenjem začela že letos.

 Predsednik vlade Miro Cerar je po delovnem posvetu z ministri v okviru vladnega obiska Savinjske regije v Rogaški Slatini dejal, bo letos še posebna pozornost namenjena okoljski problematiki, zlasti poplavni varnosti. Čeprav je bilo na tem področju narejenega že precej, je treba, zlasti na porečju Savinje, z ukrepi intenzivno nadaljevati.

 Med pomembnejšimi vprašanji za regijo je tudi infrastrukturni razvoj. Država bo po Cerarjevih besedah letos v ta namen porabila 17 milijonov evrov, toliko tudi naslednje leto, za redne obnove cest pa še dodatnih osem milijonov. Ob tem je dodal, da se bodo že letos začela prva pripravljalna dela na trasi tretje razvojne osi na odseku med avtocesto in Velenjem, medtem pa intenzivno pridobivajo potrebno dokumentacijo, ki bo potrebna za to, da naslednje leto začnejo z gradbenimi deli na prvih odsekih.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.