Arhiv: Boštjan Gorjup novi predsednik GZS


10. maj 2017

Člani skupščine Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) so za predsednika GZS za mandatno obdobje 2017-2019 izvolili Boštjana Gorjupa, direktorja družbe BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje.

 KONCEPT "HIŠE" S TRDNIMI TEMELJI

V svoji predstavitvi je Boštjan Gorjup povedal, da si želi GZS kot močno organizacijo, ki bo zastopala gospodarstvenike in v doglednem času reševala njihove probleme. Zato je postavil koncept, ki bazira na enotni, močni »hiši« s trdnimi temelji -  konstruktivnem in pozitivnem pristopu, končni ureditvi razmerja s Trgovinsko zbornico Slovenije in samostojnimi regionalnimi zbornicami ter vitki organizaciji GZS.

TRIJE STEBRI

Na te temelje je postavil tri stebre. Prvi izmed njih je kontinuiteta dobrih praks, ki jih ima GZS veliko, zlasti program Go International, promocija inovacij in analitika GZS. Pri stebru sprememb je Gorjup izpostavil nujnost, da se na srednji rok s socialnimi partnerji sklene dogovor, ki bo gospodarstvu omogočil stabilen okvir poslovanja. Zavzel se je tudi za projektno organizacijo znotraj zbornice. V tretji steber je umestil vizije, kjer je omenil FDI scouting in talent management.

ŠEST FOKUSNIH PROJEKTOV

Novi predsednik GZS se zavzema za postavitev učinkovite zbornice, »da bomo v čim krajšem času prišli do rezultatov, ki jih potrebujemo.« Da bi to dosegli, potrebujemo fokusne projekte. Navedel jih je šest: srednjeročni sporazum s sindikati, obdavčitev visoko kvalificiranega dela, nadgraditev zakona o vajeništvu za določene tehnične visokošolske programe, aktivno sodelovanje pri sprejemu zdravstvene zakonodaje, vzpostavitev key account managementa za mala in srednja podjetja ter podporo Spiritu pri FDI scoutingu, finančno stabilizacijo GZS in ureditev odnosov v zborničnem sistemu.

USMERITEV V UČINKOVITOST

Boštjan Gorjup je predstavitev svoje kandidature sklenil z usmeritvijo v učinkovitost, kar pomeni postaviti prioritete in fokusno organiziranost, ki bo imela obvladljive naloge za posamezno leto in bo v konstruktivnem dialogu s partnerji in optimističnim pristopom prišla do rešitev.

"ZA BOLJŠE POSLOVNO OKOLJE, KAKRŠNEGA SI ŽELIMO"

V zahvalnem govoru po izvolitvi se je novi predsednik GZS članom skupščine zahvalil za zaupanje in obljubil je, da se bo zavzel za še močnejšo zbornico in izrazil upanje v dobro komunikacijo z vsemi deležniki z namenom, da »bomo vizijo in naše cilje dosegli ter imeli v prihodnje boljše poslovno okolje, kakršnega si želimo.«

Novemu predsedniku GZS čestitamo za izvolitev in želimo veliko uspeha pri vodenju naše krovne zbornične organizacije!

 

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.