Arhiv: Sodelovanje Finančnega urada Velenje in SŠGZ kot primer dobre prakse


10. maj 2017

 V sklopu obiska Vlade RS v Savinjski regiji je delegacija ministrstva za finance na čelu z državnim sekretarjem Tilnom Božičem obiskala Finančni urad Velenje in se ob tej priložnosti srečala tudi s predstavniki sekcije računovodskih servisov pri SŠGZ.

 Direktorica finančnega urada Darija Vidmar je uvodoma poudarila, da sistematično zasledujejo cilj nuditi davčnim zavezancem celovite in strokovne informacije, ki jih potrebujejo v postopkih obdavčitve. Finančni urad Velenje je po velikosti eden izmed manjših uradov, kar se v postopkih informiranja izkazuje kot prednost, saj zavezanci dobijo vse informacije na enem mestu s strani ene osebe, s čimer se čas pridobitve ustrezne informacije skrajša. Da bi bilo sodelovanje z zavezanci še bolj učinkovito, se urad že več let uspešno povezuje s sekcijo računovodskih servisov pri SŠGZ.

 Sodelovanje se je še posebej okrepilo v letu 2015, ko je bila na pobudo omenjene sekcije izdelana in predstavljena analiza najpogostejših napak, ki jih FURS zaznava v postopkih naknadnih kontrol. Istega leta je finančni urad s predstavitvijo uvedbe davčnih blagajn prvič sodeloval na tradicionalnem regijskem srečanju podjetnikov. Podobno sodelovanje se je nadaljevalo v letu 2016, letos pa je bilo nadgrajeno z aktualnimi informacijami, ki jih mesečno pripravlja finančni urad, SŠGZ pa jih dostavlja zavezancem preko svojih medijskih kanalov.

 Uspešno sodelovanje sta iz zornega kota zbornice ocenila direktor SŠGZ mag. Franci Kotnik in predsednica sekcije računovodskih servisov Petra Pleterski. Udeleženci srečanja so se strinjali, da omenjeno sodelovanje predstavlja primer dobre prakse, ki bi ga lahko povzeli še v kakšni drugi regiji, v razpravi pa je tekla beseda tudi o nekaterih konkretnih vprašanjih, ki so jih poleg državnega sekretarja komentirali še namestnik generalne direktorice Finančne uprave RS Peter Grum, direktor Uprave za davke Janko Preac in direktor uprave za carine Boris Kastelic.

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.