Arhiv: Odlične inovacije v SAŠA regiji tudi v letu 2016

Na letošnji razpis za najboljše inovacije v SAŠA regiji je prispelo 12 prijav, pod katere se je podpisalo 8 podjetij oziroma prijaviteljev. Komisija za ocenjevanje inovacij pri SŠGZ je končala delo in dodelila šest zlatih, pet srebrnih in eno bronasto priznanje. Podelitev priznanj inovatorjem bo v sredo, 31. maja.

Komisija za inovacije je ocenjevala 8 predlogov iz kategorije produktnih inovacij s 60 sodelujočimi avtorji ter 4 predloge iz kategorije procesnih inovacij s 54 avtorji, skupno torej 12 predlogov, pri katerih je skupno sodelovalo 114 inovatorjev. V primerjavi z lanskoletnim natečajem navedene številke kažejo na rahel kvantitativni upad (lani 13 prijav s 124 sodelujočimi inovatorji), vendar po drugi strani kakovost inovacij ostaja na izjemno visokem nivoju.

Na podlagi ocen po posameznih kategorijah (inventivnost – izvirnost in zaščita novosti, gospodarski rezultati, trajnostni učinki in okoljski vidiki) je komisija za ocenjevanje inovacij soglasno dodelila 4 zlata priznanja v kategoriji produktnih inovacij, 2 zlati priznanji v kategoriji procesnih inovacij, 3 srebrna priznanja v kategoriji produktnih inovacij, 2 srebrni priznanji v kategoriji procesnih inovacij ter 1 bronasto priznanje v kategoriji produktnih inovacij.

Podelitev priznanj inovatorjem bo v sredo, 31. maja, v Velenju v prisotnosti novega predsednika Gospodarske zbornice Slovenije Boštjana Gorjupa.

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.