Arhiv: KLS Ljubno med najboljšimi družinskimi podjetji na svetu


Podjetje KLS Ljubno d.o.o. je na svetovnem srečanju družinskega podjetništva v Monacu, ki ga organizira mednarodno podjetje EY (Global Family Business Summit), prejelo nagrado odličnosti za družinsko podjetje. Nagrado podeljuje 25 držav sveta, nagrajenci pa so predstavljeni v posebni publikaciji EY Global Family Business Yearbook, ki združuje najboljše družinske prakse in podjetja na svetu.

VEČ KOT 80 % PODJETIJ PO SVETU V DRUŽINSKI LASTI

Več kot 80 % podjetij po vsem svetu je v družinski lasti, zato predstavljajo vodilno silo v svetovnem gospodarstvu. S projektom družinskega podjetništva EY Slovenija povezuje slovenske družinske podjetnike z dobrimi praksami v tujini ter promovira uspešna družinska podjetja znotraj svoje mreže, ki deluje v 151 državah sveta. »83 % podjetij v Sloveniji je družinsko vodenih. V njih je zaposlenih kar 70 % delovno aktivnega prebivalstva, ki prispevajo 67 % dodane vrednosti slovenskih podjetij. Družinsko podjetje kot oblika lastništva je pomemben element trajnostnega gospodarskega razvoja, h kateremu se je v svoji razvojni strategiji zavezala tudi Slovenija,« navaja Mojca Emeršič, vodja projekta družinskega podjetništva v EY Slovenija.

KRITERIJI ZA IZBOR SLOVENSKEGA PREDSTAVNIKA:

  • da je v družinskem podjetju udeležena vsaj druga generacija;
  • da ima družina večinsko lastništvo in vpliva na strateške usmeritve ter oblikovanje vrednot podjetja;
  • da ima družina v lasti najmanj 50 % delnic in glasovalnih pravic preko posameznika ali skupine posameznikov, ki pripadajo isti družini;
  • da je sedež podjetja v Sloveniji;
  • da je podjetje uspešno in ima dolgoročno naravnano strategijo;
  • da ima vzpostavljeno dobro in pregledno vodenje;
  • da podjetje ohranja družinsko tradicijo in vrednote ter vzdržuje podjetniški duh več generacij;
  • da ima izjemne vodje, ki zagovarjajo družbeno odgovornost in zavezanost k lokalnemu okolju.

DRUGA GENERACIJA NADALJUJE ZGODBO O USPEHU

Podjetje KLS Ljubno vodi Mirko Strašek, večinski lastnik in generalni direktor, skupaj s hčerkama Natašo Strašek, ki je odgovorna za odličnost v komunikaciji in prodajo, ter Barbaro Strašek Mirnik, izvršno direktorico podjetja. V vodenje podjetja sta vključena tudi zeta, Franci Bevc, odgovoren za razvoj in tehnologijo obročev, ter Samo Mirnik, izvršni direktor za proizvodnjo in informatiko.

Direktor Mirko Strašek, sicer tudi član upravnega odbora SŠGZ, je ob prejemu nagrade povedal, da nanjo v podjetju zelo ponosni, in dodal: »Za KLS Ljubno je značilno, da stalno napredujemo. Naše družinsko podjetje sedaj že v veliki meri vodi druga generacija. Zato bomo tudi z bodočim delom in našimi poslovnimi rezultati zagotavljali napredek ter krepili značilnosti žlahtnega družinskega podjetništva.«

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.