Arhiv: Za izgradnjo severnega dela 3. razvojne osi bo podpisan protokol


Na rednem sestanku koordinacijskega odbora za 3. razvojno os, na katerem so sodelovali tudi minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič, predsednik Gospodarske zbornice Slovenije Boštjan Gorjup, predsednik sveta koroških občin dr. Tomaž Rožen in poslanca Danilo Anton Ranc ter Ivan Škodnik, je bilo dogovorjeno, da bo za izgradnjo severnega dela 3. razvojne osi podpisan protokol.

Na sestanku je minister dr. Peter Gašperšič predstavil aktivnosti v zvezi s pripravo na izgradnjo 3. razvojne osi od avtoceste A1 (priključek Šentrupert) do Slovenj Gradca. Aktivnosti izvaja DARS. Minister je tudi poudaril nujnost nadaljevanja aktivnosti na umeščanju preostalega dela severnega dela 3. razvojne osi do mejnega prehoda Holmec.

Udeleženci sestanka so se strinjali, da se izvajanje aktivnosti spremlja na sejah odbora za spremljanje izgradnje 3. razvojne osi, ki ga sestavljajo predstavniki lokalnih skupnosti in gospodarstva te regije,
operativno delo pa se izvaja v okviru koordinacijskega odbora za 3. razvojno os, kjer sodelujejo tudi predstavniki Ministrstva za infrastrukturo in DARS-a.

Dogovorjeno je tudi bilo, da se ključne aktivnosti za izgradnjo in umeščanje opredelijo v obliki posebnega protokola med lokalnimi skupnostmi, Ministrstvom za infrastrukturo in DARS-om. Protokol bo podpisan v drugi polovici meseca junija.

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.